Centrum voor de Kunsten Beverwijk – ABC Cultuur

  • Lesprogramma’s

    Niet alleen bijzonder leuk, ook bijzonder nuttig, dat cultuuronderwijs. Spelenderwijs leren samenwerken, kritisch denken, ontdekken en maken. Allemaal goed voor het creatief vermogen, én het zelfvertrouwen!

Beeldend

Een keer met andere materialen werken, nieuwe technieken leren, prikkelende vragen krijgen, daardoor de fantasie kietelen, een stapje verder durven gaan, en uiteindelijk een heel persoonlijk werk maken. Trots verzekerd.

Dans

Ingetogen of uitbundig, iedereen doet het al van jongs af aan: bewegen op muziek. Houd dat vast. Leef je in, leef je uit en durf jezelf te laten zien. Onze dansdocenten brengen geheid iedereen in beweging! Leuker, én gezonder, wordt het niet in de klas.

Theater

Jezelf goed kunnen presenteren is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Vinden sommigen best eng. In onze theaterlessen maakt de koudwatervrees plaats voor een hoop lol, zelfvertrouwen en werk je en passant aan taalontwikkeling.

Muziek

Niemand kan het zich voorstellen: een wereld zonder muziek. Hoe vet is het om zelf muziek te maken. Daar is geen mega-instrumentarium voor nodig, welnee, met een paar boomwackers, al die kelen, bodypercussie en een enthousiaste muziekdocent ervaar je al snel de sensatie waarvan je niet wist dat die bestond.

Maakonderwijs

(FiX Maakonderwijs)
Neem niets voor lief, maar beschouw alles om je heen als een instrument voor een nieuwe toepassing. Dan is de volgende stap, het daadwerkelijk maken, verrassend dichtbij. Techniek is in deze lessen dikke maatjes met creativiteit.
Dit betreft een externe website

Erfgoed

(Kern van Kennemerland)
Historische gebouwen, verleidelijke landschappen, gekke voorwerpen en mooie verhalen. De IJmond barst ervan, maar je moet het wel zien. En horen. Kunstenaars en erfgoedspecialisten zetten de eigen omgeving in een ander daglicht. Verrassend en creatief!
Dit betreft een externe website


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.