Skip to main content

Centrum voor de Kunsten Beverwijk – ABC Cultuur

 • Lesprogramma’s

  Niet alleen bijzonder leuk, ook bijzonder nuttig, dat cultuuronderwijs. Spelenderwijs leren samenwerken, kritisch denken, ontdekken en maken. Allemaal goed voor het creatief vermogen, én het zelfvertrouwen!

  Beeldend

  Een keer met andere materialen werken, nieuwe technieken leren, prikkelende vragen krijgen, daardoor de fantasie kietelen, een stapje verder durven gaan, en uiteindelijk een heel persoonlijk werk maken. Trots verzekerd.

  Dans

  Ingetogen of uitbundig, iedereen doet het al van jongs af aan: bewegen op muziek. Houd dat vast. Leef je in, leef je uit en durf jezelf te laten zien. Onze dansdocenten brengen geheid iedereen in beweging! Leuker, én gezonder, wordt het niet in de klas.

  Theater

  Jezelf goed kunnen presenteren is vandaag de dag belangrijker dan ooit. Vinden sommigen best eng. In onze theaterlessen maakt de koudwatervrees plaats voor een hoop lol, zelfvertrouwen en werk je en passant aan taalontwikkeling.

  Muziek

  Niemand kan het zich voorstellen: een wereld zonder muziek. Hoe vet is het om zelf muziek te maken. Daar is geen mega-instrumentarium voor nodig, welnee, met een paar boomwackers, al die kelen, bodypercussie en een enthousiaste muziekdocent ervaar je al snel de sensatie waarvan je niet wist dat die bestond.

  Maakonderwijs

  (FiX Maakonderwijs)
  Neem niets voor lief, maar beschouw alles om je heen als een instrument voor een nieuwe toepassing. Dan is de volgende stap, het daadwerkelijk maken, verrassend dichtbij. Techniek is in deze lessen dikke maatjes met creativiteit.
  Dit betreft een externe website

  Erfgoed

  (Kern van Kennemerland)
  Historische gebouwen, verleidelijke landschappen, gekke voorwerpen en mooie verhalen. De IJmond barst ervan, maar je moet het wel zien. En horen. Kunstenaars en erfgoedspecialisten zetten de eigen omgeving in een ander daglicht. Verrassend en creatief!
  Dit betreft een externe website

  Anders Leren met Culuur

  Wil je als school gebruikmaken van de NPO-programma’s die wij aanbieden vanuit het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Cultuurhuis Heemskerk? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je je direct inschrijven voor onze waardevolle cultuuractiviteiten in het onderwijs.

  Artiesteningang

  Alle lesprogramma’s voor VO