Theater

Vast

CODE: ABC34T

Schooltype:

Basisschool

Lesvorm:

Lessenseries

Groep:

Groep 3, Groep 4
Theater
Je eigen ervaring vertellen, tekenen en opschrijven. En dat verhaal uitspelen, met of zonder woorden. Dat is nog eens een andere manier van uitdrukken.

Vast

Pierrot zit klem. Zijn hoofd zit vast tussen de spijlen van een hek en hij kan geen kant meer op. Wat zijn vrienden Columbina en Harlekijn ook proberen, hij komt niet los. Totdat Columbina zich herinnert dat wie vast zit, zijn spieren los moet laten. ‘Gewoon bedenken dat je zo zacht bent als gesmolten kaas, zo beweeglijk als water…’ Bijna geen theaterstuk zonder mooie metaforen. Niet zo gek dat de Module Theater samen met de bibliotheek tot stand is gekomen. Behalve beweging speelt taal immers een belangrijke rol in het theater. En laat die kinderen van zes en zeven jaar nou nog een sterke drang hebben om te bewegen. En om te vertellen. Onze dramadocenten verstaan de kunst te luisteren, door te vragen en te enthousiasmeren. En zelfs zij staan verbaasd van de betrokkenheid, openheid, en geestdrift van de deelnemers. Iedereen wordt er héél vrolijk van. Wat wil je, goed en fout bestaat niet in deze lessen. Iedereen kan het en iedereen komt los. Ingetogen en filosofisch of stuiterend en theatraal, ieder op z’n eigen wijze. Bijna ontroerend.

Bezoek

Bezoek aan Bibliotheek IJmond Noord

Praktische info

 • Code
  ABC34T
 • Vakgebied
  Theater
 • Schooltype
  Basisschool
 • Voor
  Groep 3, Groep 4
 • Lesvorm
  Lessenseries
 • Aantal lessen
  12
 • Lestype
  Co-Teaching
 • Lesduur in minuten
  45
 • Toelichting
  6 lessen vakdocent, 6 lessen groepsleerkracht
 • Lesdag en tijd
  in overleg
 • Locatie
  Speellokaal of gymzaal

Prijs

 • Lessen per groep
  € 360,00
 • Bezoek bibliotheek
  € gratis
 • MINIMAAL 2 GROEPEN PER SCHOOL

Vakdocenten

Iris Stam

Van verlegen naar bruisend Het was de leiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht direct duidelijk dat Iris Stam theater het leukste van álles vindt. De werkelijkheid naar je hand zetten, ingewikkelde kwesties uit het dagelijks leven uitpluizen, uitvergroten en stileren, ze doet niets liever.
Lees meer
Tijdens haar studie kwam ze erachter dat ze eigenlijk te eigenwijs is om actrice te worden, vandaar de keuze voor docerend theatermaker. De verlegenheid van vroeger is al lange tijd mijlenver te zoeken. Bovendien weet ze hoe ze anderen over de drempel kan helpen. Kwestie van een mindset aanleren: er is voor elk probleem een oplossing. Je moet ‘m alleen even weten te vinden. En dus vraagt Iris de leerlingen het hemd van het lijf, vraagt ze door en graaft ze dieper. Op die manier komen de mooiste en meest originele oplossingen boven water. Geen enkel idee is fout, niets is vreemd, alles mag en je wordt nooit uitgelachen in haar lessen. In zo’n sfeer is het makkelijk en heerlijk om in je fantasie te duiken, samen te werken, elkaars idee�n te accepteren, ruimtelijk inzicht te ontwikkelen, en ook nog ‘ns lichamelijk actief te zijn. M’n liefje, m’n duifje….

Uitleg over het lesprogramma

Lesdoelen

Lesmateriaal


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.