Skip to main content

Adres

Kerkplein 3
1941 HD Beverwijk
telefoon (0251) 22 76 73

Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk
Kamer van Koophandel 41227438
RSIN 8061.44.063
BTW-nummer 8061.44.063.B.01
NL75INGB0006395820
NL91RABO0308046749

Openingstijden

 • Maandag

  10.00 – 22.00 uur

 • Dinsdag

  10.00 – 22.00 uur

 • Woensdag

  10.00 – 22.00 uur

 • Donderdag

  10.00 – 22.00 uur

 • Vrijdag

  gesloten

 • Zaterdag

  11.00 – 12.30 uur

Stuur ons een bericht

Schoolvakanties

 • Zomervakantie

  1 juli t/m 1 september 2024

 • Eerste lesweek start

  ma. 2 september 2024

 • Herfstvakantie

  28 oktober t/m 3 november 2024

 • Sinterklaas

  do. 5 december 2024

 • Kerstvakantie

  23 december 2024 t/m 5 januari 2025

 • Voorjaarsvakantie

  17 t/m 23 februari 2025

 • Meivakantie

  18 april t/m 5 mei 2025

 • Hemelvaartweekend

  29 mei t/m 1 juni 2025

 • Pinksteren

  ma. 9 juni 2025

 • Zomervakantie

  30 juni t/m 31 augustus 2025

Over het Centrum voor de Kunsten Beverwijk - Tent voor Talent

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Sinds de oprichting in 1964 is het Centrum voor de Kunsten Beverwijk (destijds de Stedelijke Muziek- en Dansschool Beverwijk) dé plaats voor iedereen die zijn fantasie wil ontwikkelen, en die wil leren om op een andere, nieuwe manier uiting te geven aan gedachten en emoties en zodoende te groeien. In zijn ruim 50-jarig bestaan heeft het Centrum zelf eveneens een behoorlijke groei doorgemaakt: we hebben sinds de oprichting het aantal kunstdisciplines uitgebreid met musical, beeldende vorming en theater. Bovendien kwam er meer aandacht voor educatieve programma’s voor volwassenen. We trekken er ook steeds vaker op uit: naast het brede aanbod in het Centrum geven we waar mogelijk kunst- en cultuureducatie op de Beverwijkse basisscholen.

Lees Verder

We zijn ervan overtuigd dat professioneel begeleide kunstontwikkeling uitsluitend voordelen kent en wezenlijk bijdraagt aan het welzijn van mensen. Al doende leren de cursisten in het Centrum voor de Kunsten namelijk samen te werken, helder te communiceren, te reflecteren, motiveren, creatieve oplossingen te bedenken, door te zetten, doordacht te kiezen uit de oneindige reeks mogelijkheden en hun keuze zonder schroom te presenteren. Dat zijn vaardigheden die overál toepasbaar zijn, op school, op het werk, in het alledaagse leven. En laten dat nou net de verworvenheden zijn die we zo hard nodig hebben in de 21ste eeuw. Samen met het economisch en sociaal vermogen van een woonplaats, is het culturele aspect het derde essentiële ingrediënt van een aantrekkelijke stad.

Wij zijn van mening dat dergelijke vaardigheden alleen in een veilige omgeving en in volledige vrijheid tot volle wasdom kunnen komen. Daarom bij ons geen examens en toetsen zoals op reguliere scholen. Geen druk op de ketel. Wél inspirerende audities en muziekexamens voor de meest ambitieuze cursisten. Maar niet voordat wij hen volop gelegenheid hebben geboden om de fantasie te verkennen, na te denken, opdat zij vervolgens doordachte persoonlijke keuzes kunnen maken. Dat is nooit een kwestie van ‘kunstjes leren’, maar altijd van zelf experimenteren en ongebruikelijke routes durven nemen. Flexibel, reflectief en verantwoordelijk. Bij ons telt niet het resultaat het zwaarst, maar de weg ernaartoe. Zoals de Tröckener Kecks ooit zongen: ‘De jacht is mooier dan de vangst’. Uiteindelijk geeft deze procesgerichte aanpak een persoonlijker en origineler resultaat. De voldoening is navenant. De gretigheid naar meer groeit. We gaan blijvend op jacht.

Het Centrum voor de Kunsten is sinds jaar en dag een warm nest waar je gelijkgestemden treft, onafhankelijk van sociale klasse of IQ, met wie je je verbonden en dus vrij voelt. Waar goed of fout niet bestaat, én waar professionele en bevlogen docenten als gids optreden. Bij ons werken docenten die iederéén de geneugten van ontwikkeling gunnen. Mensen die je graag helpen om nieuwe wegen te vinden, en die met liefde jong en oud creatief voeden opdat iedereen vervolgens op eigen benen de jacht kan voortzetten.

Onze pay off ‘Tent voor Talent’ heeft dan ook niet alleen betrekking op het aanboren van de talenten van onze cursisten. De slogan geeft ook de kwaliteit en geestdrift van de docenten weer; dit is een ‘tent’ waar louter talentvolle, gedreven en deskundige docenten de gelegenheid krijgen hun liefde voor het vak over te dragen.

We delen ons dak met Het Kennemer Theater en de Openbare Bibliotheek, en haken waar mogelijk aan bij culturele ideeën en projecten vanuit de samenleving. We delen de sociale kwaliteit waarin de IJmond zo uitblinkt: samenwerken! Het Centrum biedt dan ook onderdak, en administratieve en/of organisatorische ondersteuning aan organisaties uit de stad. Gelijk aan de aard van de inwoners werken wij nuchter, ondernemend en zelfverzekerd aan de ontsluiering van de veelal verborgen, onvermoede maar zinvolle en lonende waarden van kunsteducatie.

Dagelijks schept het Centrum voor de Kunsten de voorwaarden voor de groei, ontwikkeling en welzijn van de Homo ludens, ofwel de spelende mens die durft af te wijken van gebaande paden en onderweg creatieve oplossingen bedenkt. Want van vrije geesten heeft een samenleving er nooit genoeg.

Bestuur

           
Jan Hoenselaar
Voorzitter
Mireille de Visser
Secretaris
Carola Roelse
Penningmeester
Anne Beekman
bestuurslid
Stefan Schoorl
bestuurslid

Directie

                                                           
Debora Vollebregt
Directeur

Secretariaat

                                               
Suzan Augusteijn

Wilma Boon

Overig

                                               
Nikita van den Hazel
Coördinator FIX Maakonderwijs | VO Anders leren met Cultuur
Mark van der Jagt
Projectleider Beverwijk Uit de Kunst | Regionaal Talent Centrum

Onur Kaletas

Cultuurregisseur

Sanna Prins
Programmamanager Click, kunst en zorg | Coördinator SO Anders leren met Cultuur
Maud de Regt
Specialist Click, kunst en zorg
Ninya de Wever
Programmamanager ABC Cultuur

Beloningsbeleid

 • Bestuur: onbezoldigd
 • Directeur en medewerkers in dienstverband: CAO Kunsteducatie
 • ZZP'ers: Fair Practice Code

Vacatures

 • Docent viool

  Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is de tent voor talent in Beverwijk. Wij verzorgen lessen muziek, dans, beeldend en theater in zowel in de vrije tijd, voor scholen als met zorg en welzijn. We hebben een team van ca. 50 docenten en medewerkers. Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is samen met het Kennemer Theater en Bibliotheek IJmond-Noord gevestigd aan het Kerkplein te Beverwijk.

  Wij zoeken per september een

  DOCENT VIOOL

  Ben je iemand die vindingrijk en ondernemend is? Ben je iemand die verder kan kijken dan de viool alleen en het een uitdaging vindt te pionieren met nieuwe vormen van muziekonderwijs? Wij zoeken iemand met een moderne kijk op cultuurparticipatie in het algemeen en muziekeducatie in het bijzonder. Heb je ervaring met het lesgeven aan grote groepen zoals strijkersklassen en kun je ook onze viool talenten coachen, dan nodigen wij je uit vóór 19 mei 2024 een schriftelijke sollicitatie met CV te richten aan deboravollebregt@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl.

  Als je in je sollicitatie aan de hand van eerder genoemde punten in staat bent te onderbouwen waarom jij degene bent die we zoeken, dan nodigen wij je vervolgens graag uit voor een gesprek.

 • Inspirerende kunstvakdocenten gezocht

  Je maakt het in de IJmond
  Inspirerend werken aan kunst en cultuur

  Zoek jij een inspirerende plek waar jij de ruimte krijgt om jouw passie voor kunst en cultuur te delen, zodat mensen zich kunnen ontwikkelen? Dan is het cultuuronderwijs in de IJmond de juiste keuze. Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Cultuurhuis Heemskerk bundelen hun krachten om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor iedereen in de IJmond. Als kunstvakdocent speel jij bij ons een waardevolle rol, zowel in onze kunstencentra, op scholen als bij buurtgerichte en maatschappelijke activiteiten.

  In het rauwe hart van de maakindustrie bieden wij kunstvakdocenten de kans om niet alleen bij te dragen aan de samenleving via cultuuronderwijs, maar ook om te ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen bereiken. Onze visie gaat verder dan alleen ‘op je plek’ zijn. Bij ons krijg je de vrijheid om je eigen ruimte te creëren, waar je kunt groeien en jezelf kunt zijn.

  Over ons
  Onze kunstencentra staan bekend om hun warme en gastvrije sfeer en grote liefde voor kunst en cultuur. Als vakdocent maak je deel uit van een team bevlogen cultuurmakers, docenten en andere collega’s. Je krijgt de kans om mee te werken aan diverse projecten en activiteiten in de IJmond. Daarnaast organiseren we regelmatig inspiratiebijeenkomsten, zodat je als zelfstandig ondernemer contact hebt met collega vakdocenten en je expertise verder kunt verdiepen.

  Jouw rol
  Jouw rol als docent is van essentieel belang bij het vormgeven van het kunst- en cultuur­onderwijs en het stimuleren van cultuurparticipatie in de IJmond. Ongeacht je specialisatie en de projecten waaraan je deelneemt, draag je bij aan ons motto ‘Je maakt het in de IJmond’. Als zelfstandige vakdocent krijg je veel vrijheid om je eigen ideeën en initiatieven als kunstenaar uit te voeren, terwijl je anderen helpt in hun creatieve ontwikkeling. Jouw werk doet ertoe, niet alleen op school, maar ook voor mensen die de stap naar kunst en cultuur wat minder makkelijk maken.
  Zo lever je een wezenlijke bijdrage aan de samenleving, het bevorderen van gelijke kansen en de groei van leerlingen, terwijl je hen aanmoedigt om het beste uit zichzelf te halen.

  Competenties
  Wij hechten waarde aan de volgende competenties bij onze docenten:

  • Vakbekwaamheid: Je hebt een relevante kunstvakopleiding en aantoonbare werkervaring als kunstvakdocent.
  • Passie voor Kunst en Cultuur: Je straalt enthousiasme uit voor je vak en hebt zin om anderen te inspireren en te verrijken met jouw kennis van kunst en cultuur.
  • Verantwoordelijkheid: Je toont initiatief, neemt verantwoordelijkheid voor je taken en bent betrouwbaar.
  • Samenwerken: Je bent onderdeel van een leuke groep ontwikkelaars, vakdocenten en kunstenaars en kunt goed samenwerken met je collega’s en andere betrokkenen.
  • Creativiteit: Je hebt een creatieve en open mentaliteit en kunt buiten de kaders denken.
  • Communicatieve vaardigheden: Je bent hartelijk, inspirerend en biedt een luisterend oor, zodat je op een empathische manier kunt inspelen op de behoeften en wensen van anderen.
  • Innovatie: Je hebt een moderne kijk op cultuuronderwijs en hebt frisse ideeën en vernieuwende inzichten.
  • Nieuwsgierigheid: Je staat open voor nieuwe kennis en ervaringen en bent leergierig.

  Ons aanbod
  Wij bieden jou:

  • Professionele diversiteit: De mogelijkheid om aan afwisselende projecten en met diverse doelgroepen te werken.
  • Warm netwerk: De kans om deel uit te maken van een leuke groep vakdocenten en elkaar te ontmoeten, te inspireren en stimuleren.
  • Ontwikkelperspectief: Mogelijkheden voor inspiratie en groei.
  • Eerlijke beloning: Een realistische beloning op basis van werkervaring.

  Enthousiast?
  Reageer vandaag nog op een van onze vacatures of mail je CV en motivatie naar: info@jemaakthetindeijmond.nl
  We zijn altijd op zoek naar goede kunstvakdocenten!

  schermafbeelding-2022-06-09-110634

 • Stage lopen

Bedrijfsinformatie

Doelstelling

De stichting heeft ten doel: het bevorderen van de actieve en passieve deelname aan kunst en cultuur door de Beverwijkse bevolking. De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door het verzorgen van opleidingen op het gebied van kunst en cultuur, het aanbieden van diensten en faciliteiten tbv de lokale amateuristische kunstbeoefening, het ondersteunen van het onderwijs, het sociaal cultureel werk en de amateurkunst op het gebied van kunstzinnige vorming.

Beleidsplannen

 • 2024-2026

  Meerjarenbeleidsplan 2024-2026

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het meerjarenbeleidsplan 2024-2026

 • 2023

  Beleidsplan 2023

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het beleidsplan 2023

 • 2022

  Beleidsplan 2022

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het beleidsplan 2022

 • 2021

  Beleidsplan 2021

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het beleidsplan 2021

Jaarverslagen

 • 2022

  Jaarverslag 2022
 • 2021

  Jaarverslag 2021

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het jaarverslag 2021

 • 2020

  Jaarverslag 2020

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het jaarverslag 2020.

 • 2019

  Jaarverslag 2019

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het jaarverslag 2019.

 • 2018

  Jaarverslag 2018

  Het bestuur van de Stichting Culturele en Kunstzinnige Vorming Beverwijk presenteert het jaarverslag 2018.

Standaard-
formulieren
ANBI

Colofon

 • Vormgeving

  Peter Neijenhoff
  Pieter Bos - smackitcreations.com

 • Techniek

  Pieter Bos - smackitcreations.com

 • Teksten

  Tekstbureau Zonneveld & Thöne
  e.a.

 • Foto’s:

  Gert-Jan Maas
  Michel Mulder
  Peter Neijenhoff
  Ken Phelan
  Ronald Schimmel
  Lizzy Tardy
  e.a.

 • Illustraties ABC Cultuur
  Tjarko van der Pol