Dans

De Sneeuwmachine

CODE: ABC78D

Schooltype:

Basisschool

Lesvorm:

Lessenseries

Groep:

Groep 7, Groep 8
Dans
Iedere beweging zegt iets. Ervaar dat al dansend een compleet verhaal te vertellen is. Op klassieke wijze, met een hiphopsausje of ultra modern.

De Sneeuwmachine

Waarom zou Capitano nou een sneeuwmachine bouwen in de zomer? Het blijkt een wens van zijn liefje: op een zomerse dag dansen in de sneeuw. En voor de liefde doet Capitano alles. Veel andere mannen gingen hem daarin voor. Capitano gidst zijn vrienden langs plekken van de liefde, plaatsen waar mannen de gekste dingen deden om hun vrouw te plezieren. Want de liefde is sterker dan wat je maar kunt bedenken. Een thema als De Liefde spreekt iedereen enorm tot de verbeelding, ook bij 11- en 12-jarigen gaat dit thema eindeloos met de fantasie aan de haal. De jongens blijken daarbij vaak romantischer dan de meiden… Ieder groepje pakt een paar associaties bij de kop, bedenkt welke dansstijl bij die woorden past en maken vier series danspassen van acht seconden. Ja hoor, die choreografie maken ze zelf. Al doende overwinnen ze schaamte, verbeelden ze emoties met hun lijf, spreken ze hun creativiteit aan, en gaan ze met elkaar in gesprek over de mogelijkheden. Staat de reguliere gymles vooral in het teken van bewegen, in deze lessen komt daar beleving bij. Het proces dwingt hen zaken vanuit een ander perspectief te zien, samen te werken en lef te hebben. Wow, wat een openbaring.

Afsluiting

Tot slot maken we een filmpje van eigen klassenchoreografie.

Praktische info

 • Code
  ABC78D
 • Vakgebied
  Dans
 • Schooltype
  Basisschool
 • Voor
  Groep 7, Groep 8
 • Lesvorm
  Lessenseries
 • Aantal lessen
  12
 • Lestype
  Co-Teaching
 • Lesduur in minuten
  45
 • Toelichting
  6 lessen vakdocent, 6 lessen groepsleerkracht
 • Lesdag en tijd
  in overleg
 • Locatie
  Speellokaal of gymzaal

Prijs

 • Lessen per groep
  € 360,00
 • MINIMAAL 2 GROEPEN PER SCHOOL

Vakdocenten

Trudy van Velsen

Opgaan in een nieuwe wereld Ze vindt het een lekkere manier om je te uiten. Niet dat Trudy van Velsen daar als kind problemen mee heeft, maar het gevoel dat dansen haar geeft is nieuw, en biedt haar een extra mogelijkheid om haar expressies te tonen. Eenmaal op het podium ervaart ze al op jonge leeftijd dat op die plek alles mogelijk is. Ze volgt na schooltijd al snel meerdere lessen per week. Hoewel dansen zelfs tijdens de pubertijd belangrijk blijft, ziet zij het voornamelijk als hobby en kiest ze na de middelbare school voor een studie pedagogische wetenschappen. Totdat Trudy een open lesweek op een dansacademie meemaakt. ‘Ja hoor ‘ns, dit is écht mijn ding’. Dapper besluit ze vlak voor de afronding van haar universitaire studie over te stappen naar de Dansacademie Tilburg.
Lees meer
‘Geen moment spijt van gehad’, zegt Trudy. ‘Ik koos ooit voor een pedagogische studie omdat ik met kinderen wilde werken, maar ik was alleen maar bezig met onderzoek. Geen kind te bekennen. Als dansdocent kan ik m’n hart ophalen. De kinderen van groep 3 en 4 zijn nog open, ontwapenend en puur. Ik vind het fantastisch om iedere keer weer die klassikale energie op te wekken en iedereen mee te krijgen in die bijzondere, nieuwe wereld van de dans.’

Uitleg over het lesprogramma

Lesdoelen

Lesmateriaal


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.