Skip to main content

Regionaal Talent Centrum

 • Met Talent

  Vier kunstencentra (Beverwijk, Velsen, Heemskerk en Bloemendaal) hebben hun krachten gebundeld om talenten met ambitie een podium te bieden en te motiveren, ontwikkelen en informeren over de mogelijkheden die het kunstvakonderwijs biedt aan culturele, creatieve en artistieke talenten.

  Regionaal Talent Centrum

  Door samen te werken in een Regionaal Talent Centrum (RTC) zijn we als relatief kleine kunstencentra in staat op grotere schaal interactie tussen talenten te laten plaatsvinden dan dat we zelfstandig kunnen realiseren. We kunnen een rijker leerklimaat scheppen waar talenten sneller kunnen groeien en grotere stappen kunnen maken.

  Bij het RTC kun je terecht voor extra lessen zoals bij de vooropleiding DanceWorks, masterclasses en een muziektheorietraject dat je voorbereidt op een auditie bij het conservatorium. Podiumervaring biedt het RTC met bandjesavonden, dansvoorstellingen, preludes bij klassieke concerten en een interdisciplinaire presentatieavond met eigen werk van de talenten.

  Maar ook voor informatie over het kunstvakonderwijs ben je bij het RTC aan het juiste adres. Welke opleidingen zijn er? Wat zijn de beroepsperspectieven? Is het iets voor mij? Zijn er financiële drempels, dan gaan we zoeken naar oplossingen. We werken samen met fondsen als het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Yvonne van Gennip Talent Fonds.

  Voor de toekomst staat nog veel meer in de planning.

  De activiteiten van het Regionaal Talent Centrum worden aangeboden door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Cultuurhuis Heemskerk, KunstForm Velsen en Muziekschool Bloemendaal met steun van Kennemer Theater, Rabobank, Stichting JongLeer, Cultuurfonds Noord-Holland en Tata Steel Future Generation.

  Nieuws RTC: