Dans

De Tent

CODE: ABC34D

Schooltype:

Basisschool

Lesvorm:

Lessenseries

Groep:

Groep 3, Groep 4
Dans
Lichaamstaal als communicatiemiddel. In deze serie komen zelfs spullen tot leven. Net zo makkelijk, want je leert eerst abstract te denken.

De Tent

Je bent een stok! Niet zomaar een stok, maar een tentstok uit het verhaal van Columbina, Harlekijn en Pierrot die samen gaan kamperen. Aan je klasgenoten de taak om jullie ‘op te zetten’. Zonder woorden, alleen door te bewegen vertel je elkaar hoe dat moet. Staat de tent eenmaal, dan wordt het kampvuurtje ontstoken. En dansen jullie als indianen. Hoe krijg je leerlingen uit groep 3 en 4 zo ver? Voor ervaren dansdocent Trudy van Velsen is dat een makkie. Kwestie van op de juiste manier enthousiasmeren, motiveren en elk kind de ruimte geven om alles uit te proberen. Zij krijgt uiteindelijk de hele klas mee. Ja hoor, ook diegene die er niet echt op zat te wachten. Communiceren met lichaamstaal, richtinggevoel ontwikkelen, met anderen omgaan, ontdekken dat iedereen bewegingen anders interpreteert, leren samenwerken: het zijn stiekem allemaal zaken die leerlingen als vanzelf mee krijgen.

Praktische info

 • Code
  ABC34D
 • Vakgebied
  Dans
 • Schooltype
  Basisschool
 • Voor
  Groep 3, Groep 4
 • Lesvorm
  Lessenseries
 • Aantal lessen
  12
 • Lestype
  Co-Teaching
 • Lesduur in minuten
  45
 • Toelichting
  6 lessen vakdocent, 6 lessen groepsleerkracht
 • Lesdag en tijd
  in overleg
 • Locatie
  Klaslokaal

Prijs

 • Lessen per groep
  € 360
 • Materiaalkosten
  € geen
 • MINIMAAL 2 GROEPEN PER SCHOOL

Vakdocenten

Trudy van Velsen

Opgaan in een nieuwe wereld Ze vindt het een lekkere manier om je te uiten. Niet dat Trudy van Velsen daar als kind problemen mee heeft, maar het gevoel dat dansen haar geeft is nieuw, en biedt haar een extra mogelijkheid om haar expressies te tonen. Eenmaal op het podium ervaart ze al op jonge leeftijd dat op die plek alles mogelijk is. Ze volgt na schooltijd al snel meerdere lessen per week. Hoewel dansen zelfs tijdens de pubertijd belangrijk blijft, ziet zij het voornamelijk als hobby en kiest ze na de middelbare school voor een studie pedagogische wetenschappen. Totdat Trudy een open lesweek op een dansacademie meemaakt. ‘Ja hoor ‘ns, dit is écht mijn ding’. Dapper besluit ze vlak voor de afronding van haar universitaire studie over te stappen naar de Dansacademie Tilburg.
Lees meer
‘Geen moment spijt van gehad’, zegt Trudy. ‘Ik koos ooit voor een pedagogische studie omdat ik met kinderen wilde werken, maar ik was alleen maar bezig met onderzoek. Geen kind te bekennen. Als dansdocent kan ik m’n hart ophalen. De kinderen van groep 3 en 4 zijn nog open, ontwapenend en puur. Ik vind het fantastisch om iedere keer weer die klassikale energie op te wekken en iedereen mee te krijgen in die bijzondere, nieuwe wereld van de dans.’

Uitleg over het lesprogramma

Lesdoelen

Lesmateriaal


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.