Theater na de Dam 4 en 5 mei 2023

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei en Nationale Bevrijdingsdag op 5 mei zetten theatermakers en jongeren in heel Nederland zich in om deze dagen van extra betekenis te voorzien. Er spelen meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

EN TOEN WIST IK NOG NIKS

Ook de Productieklas Theater van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk bestaande uit 5 jongeren tussen de 12 en 15 jaar verdiepten zich  onder leiding van theatermaker Iris Stam en Leesconsulent Jasmin Wijker in de geschiedenis van Beverwijk ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was om jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis voor de voorstelling 'En toen wist ik nog niks'. Wat als je niets zeker weet. Niet wat waar is. Niet wat was en zeker niet wat gaat komen. Daar gaat onze voorstelling over.

Regie: Iris Stam & Jasmin Wijker
Spel: Dion, Liv, Louisah, Britt & Mieke
Met dank aan: de verhalen van René, Ria en Henk. 

do. 4 mei 2023, 20:15 uur Grote Kerk Beverwijk
vr. 5 mei 2023, 12:00 uur Grote Kerk Beverwijk

Toegang gratis

Theater na de Dam in Beverwijk is een initiatief van Bibliotheek IJmond Noord en Centrum voor de Kunsten Beverwijk i.s.m. Grote Kerk Beverwijk

Voorstellingen Musical & Theater

 • Hits: 204

za. 1 april en zo. 2 april Voorspeeldagen 2023

Het is Kindermuziekweek!

In het weekend van 1 en 2 april treden leerlingen van al onze muziekdocenten op in de Kleine Zaal van het Kennemer Theater. 
De toegang is gratis. 

 

Zaterdag 1 april    
10.30 uur TOETSEN leerlingen van Ronald van der Veen
12.00 uur TOETSEN leerlingen van Narine Hakobjan
13.30 uur TOETSEN leerlingen van Myrtle Treurniet
15.30 uur BLAZERS leerlingen van Astrid Gorter en Jerina Welgraven
16.30 uur SAZ leerlingen van Ümit Firat

 

Zondag 2 april    
10.30 uur GITAAR & DRUMS leerlingen van Stefan Franssen en Patrick van Vlooten
13.30 uur GITAAR leerlingen van Nicolay Totev
15.15 uur ZANG leerlingen van Suus de Groot
16.45 uur VIOOL leerlingen van Debora Vollebregt

Concerten

 • Hits: 109

Eigen Werk za. 22 april 2023

Gemaakt en gedanst door leerlingen klassiek ballet van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. 

Eigen Werk 2023 is een voorstelling waarvoor de balletleerlingen zelf choreografieën hebben gemaakt. Zij hebben hiervoor de afgelopen weken en maanden een prachtig creatief en leerzaam proces doorlopen. Tijdens de voorstelling wordt duidelijk zichtbaar dat je met ballet een goede basis legt om verschillende dansstijlen uit te kunnen voeren. Het resultaat is nu te zien op het toneel van het Kennemer Theater.

 

Kennemer Theater, kleine zaal

Za. 22 april 2023

Aanvang 14.30 uur

Kaarten € 12,50 (incl. garderobe en consumptie)

Kaartverkoop kassa Kennemer Theater

 

Voorstellingen Dans

 • Hits: 99

Bandjesavond Regionaal Talent Centrum vr. 14 april 2023

De muziekscholen in Beverwijk, Bloemendaal en Heemskerk hebben de handen ineengeslagen. Met hun bandjes presenteren ze twee fraaie avonden in Laurentz waar je kennis kunt maken met regionaal talent. De eerstvolgende is op vr. 14 april a.s. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis. 

De line-up is

Lost in Sound 
Soulberries
Five Seconds
Gentle

GENTLE

Gentle, is een knettergekke, upcoming band met vier leden; Daan Ingelse (zanger), Peter Kluft (gitarist), Brian Cejas Martín (bassist) en Imke Vink (drummer). Gentle focust zich op het maken van hun eigen muziek waar ze hun emotie en ervaringen in verwerken. Gentle heeft een eigen sound waaruit invloeden van ‘Radiohead’, ‘Nothing But Thieves’, ‘Pearl Jam’ en ‘Muse’ af te leiden zijn. Gentle’s voornaamste genres zijn: Grunge, Alternative rock en Poprock.

Kijk bij Podium Laurentz voor meer info.

Concerten, Regionaal Talent Centrum

 • Hits: 92

Bandjesavond Regionaal Talent Centrum vr. 17 maart 2023

Bandjesavond in podium Laurentz

Dat de regio barstensvol talent zit, dan kunnen we vrijdag 17 maart horen en zien bij Podium Laurentz, het roemruchte podium waar eerder onder de naam Donkey Shot en de Nozem en de Non vele grote namen hebben staan schitteren.

Nu is het de beurt aan de beginnende bandjes en de supertalentvolle leerlingen van de samenwerkende muziekscholen uit Heemskerk, Beverwijk en Bloemendaal. De bands presenteren eigen werk en enkele covers. Wekelijks worden ze bij hun repetities gecoacht door docenten van het Cultuurhuis Heemskerk, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Muziekschool Bloemendaal. Deze muziekscholen werken samen onder de noemer Regionaal Talent Centrum om het maximale voor hun talenten te kunnen betekenen.

Op 17 maart betreden de volgende bands het podium: BA-REAL! (Heemskerk), Band Bloemendaal (Bloemendaal), Kings & Queens (Beverwijk), Paint Dry (Beverwijk), Tramp (Beverwijk) en een band uit Heemskerk die zo pril is, dat ze nog geen naam hebben. Om de gevarieerdheid te laten zien halen we twee bands uit dit rijtje even naar voren.

TRAMP

Tramp bestaat uit Tijmen op drums, Eva als zangeres, Elise de gitariste, Sam de multi-instrumentaliste en met als speciale gast Bram de basman die voor een keer met hun meespeelt. Zo maken ze samen een hoop lol! Ze zijn nog niet zo lang samen maar in de enigszins gestructureerde herrie laten ze dat niet horen. Ze hebben elkaar leren kennen op het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Paint Dry

De band met de meeste vlieguren aanstaande vrijdag is Paint Dry uit Beverwijk. De vier jonge studenten Nout, Melle, Stef en Noah spelen al zo’n tien jaar samen onder de bezielende leiding van Stefan Franssen, drumdocent en bandcoach van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Hun muziek is jazzy, funky en groovy met eigenzinnige instrumentale covers uit heden en verleden. Laat je verassen door deze ambitieuze talenten en hun avontuurlijke repertoire.

Kings and Queens

Kings and Queens is nog niet zo lang geleden ontstaan bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, maar dat bederft de pret in het samen muziek maken niet. Want met Jesse op drums, Chris en Fien op gitaar, Luna op piano en Julia op viool kunnen zij het zelfs zonder zang samen enorm naar hun zin hebben en natuurlijk mooie muziek maken.  

BA-REAL!

De eerste is BA-Real!, zes leerlingen van basisschool De Bareel. Nog geen jaar spelen ze samen. Eerder traden ze op voor een laaiend enthousiaste menigte tijdens het Winterfeest in het gemeentehuis Heemskerk; een nu al legendarisch concert! Toen heette ze nog de KERSTKALKOENEN. Nu zijn ze BA-REAL! met op drums Jesse, op bas Jurre, gitaar van Tabe en de zangers Nina, Emma en Merel.

Nog meer talent op tweede bandjesavond

Nog zo’n prachtige avond om kennis te maken met talent uit de regio bieden de muziekscholen op 14 april. Wederom spelen hun bands dan in Laurentz. Als headliner die avond staat GENTLE op het programma. Deze band heeft al een behoorlijk reputatie in de regio opgebouwd en wordt zelfs getipt voor het Young Art Festival. Overigens zijn de programmeurs van het Young Art Festival beide bandjesavonden aanwezig in Laurentz. Je weet dus maar nooit.

Gratis entree

De bandjesavond wordt op 17 maart aangeboden in Podium Laurentz aan de A. Verherentstraat 1 te Heemskerk. De deuren gaan 19:30 uur open. Rond 22:15 uur klinken de laatste akkoorden. Entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.podiumlaurentz.nl

Concerten, Regionaal Talent Centrum

 • Hits: 88

Open Huis Kerkplein za. 28 januari 2023

Op zaterdag 28 januari zetten het Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Bibliotheek IJmond Noord en De Grote Kerk Beverwijk van 13.00 tot 15.00 uur de deuren open tijdens het Open Huis aan het Kerkplein! Doe mee aan de interactieve rondleiding en maak kans op mooie prijzen! Leuk voor jong en oud(er) en de toegang is gratis!

“Oh, ik wist niet dat…”
Wil jij ook weten hoe het eraan toegaat achter de schermen van het Kennemer Theater en alles te weten komen over je favoriete artiest? Wist je dat het Centrum voor de Kunsten ook op scholen en in wijken actief is? Wist je dat je in de Bibliotheek ook terecht kunt voor advies over energieverbruik, of tips om digitaal vaardiger te worden. En wil je Beverwijk vanaf de Wijkertoren bekijken en weten hoe het Müller orgel wordt bespeeld? Kom dan naar het Open Huis! Met als gezamenlijk thema ‘Oh, ik wist niet dat…’ willen we iedereen tijdens het Open Huis verrassen met ons brede aanbod.

Interactieve rondleiding 
Tijdens de interactieve rondleiding ga je op avontuur en krijg je alle hoeken van het gebouw te zien. Een uniek kijkje achter de schermen dus! We hebben een route gemaakt die je zelf kunt lopen, waar je op bepaalde plekken uitleg krijgt, een workshop kan volgen of een quizvraag kan beantwoorden. Doe mee en maak kans op mooie prijzen!

Programma

 • Centrum voor de Kunsten Beverwijk
  Hoe zou het zijn om zelf muziek te kunnen maken? Of samen met anderen een dans- of theatervoorstelling te ontwikkelen? Je fantasie de vrije loop te laten bij het maken van beeldende kunst? Weet je nog niet wat je wilt, kom dan op naar het Open Huis. Onze docenten, ruim twintig professionele, ervaren én bevlogen musici, dansers, acteurs, artiesten, choreografen, regisseurs en beeldend kunstenaars helpen je je talent te ontdekken. Vraag de docenten het hemd van het lijf over de lesprogramma’s. Laat je adviseren over waar jij het beste tot je recht komt, in een start-, basis- of plusprogramma. En wist je dat het Centrum voor de Kunsten ook op scholen en in wijken actief is? 
 • Kennemer theater
  Neem een kijkje achter de schermen van het Kennemer Theater, loop de artiestenfoyer binnen en kom alles te weten over je favoriete artiesten van onze artiestenbegeleiders. Je ziet de theatertechnici het decor opbouwen voor de show van die avond.  
 • Bibliotheek IJmond Noord
  Bibliotheek IJmond leert je om in het DigiLokaal (1e verdieping) digitaal vaardiger te worden, EcoBeverwijk geeft advies over energiezuiniger te leven, voor vragen over de Digitale Overheid kun je terecht bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) en speel een taalspel op de digitale multitouchtafel. Voor jong en oud(er)
 • De Grote Kerk en Wijkertoren
  In de Grote Kerk komt de geschiedenis van Beverwijk uitvoerig aan de orde en ook het Müller orgel zal bespeeld worden door één van de organisten van de kerk. Bij goed weer kan de 72 meter hoge Wijkertoren onder begeleiding beklommen worden. Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar, alleen onder begeleiding. Inschrijving beklimmen Wijkertoren op de dag zelf verplicht, vol = vol.

Open Dag

 • Hits: 312

Orchestra of my life za. 18 februari 2022

Ben je tussen de 8 en 16 jaar en heb je minimaal 2 jaar les, dan nodigen we van harte uit om op zaterdag 18 februari a.s. mee te spelen in het grote pop-up symphonie orkest van de muziekscholen uit Alkmaar, Beverwijk, Castricum, Heemskerk en Heiloo. 

Je kunt je aanmelden via info@centrumvoordekunstenbeverwijk.nl 

Begin tijdig met oefenen! De orkestpartijen kun je hier downloaden.
Vraag je docent welke partij je precies moet hebben. 

 • Hits: 196

Showcase bands 13 november 2022

Op zondag 13 november a.s. om 13.30 uur treden zes popbands van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk op bij Podiumcafé Toos aan de Parallelweg, Beverwijk.

Een variatie van Soul, Funk, Jazz, Rock en pure pop gespeeld door de bands

 • Paint Dry
 • Kings & Queens
 • Soulberries
 • Ring of Fire
 • Lost in Sound
 • Waterfall

De bands worden gecoacht door de docenten Romeo Cimarosti en Stefan Franssen. 

Concerten

 • Hits: 272

Kinderboekenweekfeest zo. 9 oktober 2022

Bibliotheek IJmond Noord viert samen met het Kennemer Theater, KEK en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk alweer voor de 12e keer een spetterend kinderboekenweekfeest met diverse workshops en activiteiten. Én The Readshop Beverwijk is aanwezig met verkoop van de leukste kinderboeken!

Dit jaar staan dieren en natuur centraal onder het motto: Gi-Ga-Groen! Een feest waar kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s zich kunnen vermaken. Workshops onder leiding van verschillende illustrators, instrumenten maken van groente, een speurtocht en nog veel meer. Alles is aanwezig iedereen een supergezellige middag te bezorgen. 

Alle kinderen die komen, krijgen een strippenkaart met het programma erop, zodat ze precies weten voor welk onderdeel ze waar moeten zijn!

Kinderboekenweekfeest

 • Hits: 282

Za. 3 september 2022 Open Dag

Cultuurmakers van Morgen

Hoe zou het zijn om zelf muziek te kunnen maken? Of samen met anderen een dans- of theatervoorstelling te ontwikkelen? Je fantasie de vrije loop te laten bij het maken van beeldende kunst?

Op maandag 29 augustus start weer een nieuw seizoen bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Weet je nog niet wat je wilt, kom dan op zaterdag 3 september naar de open dag of maak een afspraak voor een gratis proefles. Onze docenten, ruim twintig professionele, ervaren én bevlogen musici, dansers, acteurs, artiesten, choreografen, regisseurs en beeldend kunstenaars helpen je je talent te ontdekken. Vraag de docenten het hemd van het lijf over de lesprogramma’s. Laat je adviseren over waar jij het beste tot je recht komt, in een start-, basis- of plusprogramma.

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt tot maximaal € 500 per jaar het lesgeld en/of lesbenodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vergoedt maximaal € 350 per jaar. Wij helpen je graag bij de aanvraag.

Zaterdag 3 september 2022, 13.00 - 15.00 uur
Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kerkplein 3, 1941 HD Beverwijk
Toegang gratis

Open Dag

 • Hits: 600

Foto's voorstelling Pinokkio

Op zondag 12 juni 2022 speelden de leerlingen theater, musical en zanggroepen van Iris Stam, Alisa Opari Luzi en Suus de Groot de voorstelling Pinokkio. 

Fotograaf Ronald Schimmel legde deze voorstelling voor ons vast op de gevoelige plaat. 

Rcs 6728 2022 06 12 13 59 59a
Rcs 6749 2022 06 12 13 57 03a
Rcs 6757 2022 06 12 13 53 59a
Rcs 6792 2022 06 12 13 50 34a
Rcs 6799 2022 06 12 13 49 55a
Rcs 6807 2022 06 12 13 48 24a
Rcs 6843 2022 06 12 13 45 32a
Rcs 6874 2022 06 12 13 42 37a
Rcs 6895 2022 06 12 13 38 29a
Rcs 6917 2022 06 12 13 35 27a
Rcs 6930 2022 06 12 13 33 35a
Rcs 6947 2022 06 12 13 31 41a
Rcs 7035 2022 06 12 12 41 53a
Rcs 7087 2022 06 12 12 34 59a
Rcs 7137 2022 06 12 12 27 30a
Rcs 7161 2022 06 12 12 23 40a
Rcs 7195 2022 06 12 12 16 55a
Rcs 7235 2022 06 12 12 03 20a
Rcs 7241 2022 06 12 12 01 42a
Rcs 7269 2022 06 12 11 55 32a
Rcs 7307 2022 06 12 11 49 33a
Rcs 7337 2022 06 12 11 43 27a
Rcs 7343 2022 06 12 11 42 39a
Rcs 7347 2022 06 12 11 39 53a
Rcs 7355 2022 06 12 11 38 14a
Rcs 7360 2022 06 12 11 37 58a
Rcs 7446 2022 06 12 12 11 50a
Rcs 7468 2022 06 12 11 59 33a
Rcs 7471 2022 06 12 11 59 23a
Rcs 7479 2022 06 12 11 57 12a
Rcs 7517 2022 06 12 11 37 11a

Voorstellingen Musical & Theater

 • Hits: 526

Nagenieten voorstelling In de Spot met Ballet

Op zaterdag 11 juni jl. dansten de balletleerlingen van Moniek Goffree in de grote zaal van het Kennemer Theater vol verve de voorstelling In de Spot met Ballet. 

Een selectie foto's gemaakt door Ken Phelan om na te genieten!

Ken Phelan Ken0026
Ken Phelan Ken0029
Ken Phelan Ken0060 Klein
Ken Phelan Ken0084
Ken Phelan Ken0098
Ken Phelan Ken0105
Ken Phelan Ken0126
Ken Phelan Ken0146
Ken Phelan Ken0174
Ken Phelan Ken0198
Ken Phelan Ken0219
Ken Phelan Ken0231 Klein
Ken Phelan Ken0268
Ken Phelan Ken0283
Ken Phelan Ken0291
Ken Phelan Ken0302
Ken Phelan Ken0327
Ken Phelan Ken0342
Ken Phelan Ken0350
Ken Phelan Ken0374
Ken Phelan Ken0408 Panorama
Ken Phelan Ken0410
Ken Phelan Ken0427
Ken Phelan Ken0451
Ken Phelan Ken0486
Ken Phelan Ken0539
Ken Phelan Ken0569
Ken Phelan Ken0589
Ken Phelan Ken0608
Ken Phelan Ken0618
Ken Phelan Ken0637
Ken Phelan Ken0643 Panorama

 

Voorstellingen Dans

 • Hits: 998

Kunstexpositie Droomreis

Komt dat zien, komt dat zien!! Op dinsdag 28 juni exposeren de leerlingen Kunst met Kleintjes, Kunstlab en Kunstlab XL van Nikki Kröder en Suze Giesbergen eenmalig van 15.30 - 17.30 uur hun werken rondom het thema Droomreis. Mis het niet, want daarna nemen ze hun werkjes mee naar huis. 

Exposities

 • Hits: 317

Gluren bij de Buren zo. 3 juli 2022

Op zondag 3 juli 2022 spelen de Productieklas Theater en Stadstheater hun voorstellingen tijdens Gluren bij de Buren in Haarlem.

 

Stadstheater speelt

DORIEN

Aanvang: 13.00, 14.30 en 16.00 uur
Locatie: Stichting Ecoring, Tennispad 2, Haarlem

 

Productieklas speelt

EEN BEETJE GROEIPIJN

Aanvang: 13.45, 15.15 en 16.45 uur
Locatie: Expositieruimte Haarlem, Tuchthuisstraat 5, Haarlem

Voorstellingen Musical & Theater

 • Hits: 450

Kaartverkoop Pinokkio van start

Pinokkio

Houten pop Pinokkio heeft één grote wens: een echt mens worden en de wereld in rennen. Helaas zit die wereld vol vreemde figuren, die niet altijd het beste met hem voor hebben… Desondanks blijft Pinokkio optimistisch geloven in het goede en ploetert hij onvermoeibaar voort.

De voorstelling Pinokkio wordt gespeeld door leerlingen theater, musical en zang van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

De voorstelling vindt plaats in de Grote Zaal van het Kennemer Theater - Kerkplein 1 - 1941 HD  Beverwijk
Kaarten à € 15 p.p. zijn verkrijgbaar via de kassa van het theater of online.
In de prijs is het pauzedrankje en garderobe inbegrepen. 

Voorstellingen Musical & Theater

 • Hits: 400

Kaartverkoop balletvoorstelling van start

In de spot met ballet

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk presenteert de dansvoorstelling ’In de spot met ballet’. Dansers van 4 tot 40 jaar, allen leerlingen klassiek ballet, dansen samen in de grote zaal van het Kennemer Theater o.l.v. Moniek Goffree.

Diverse aspecten van dans zoals techniek, discipline, concentratie, creativiteit en bovenal plezier zetten we in de spot. Een abstracte en een moderne choreografie, een opbouw in spitzen lessen en een ballet over de magische kinderwereld zijn in deze voorstelling te zien.

De voorstelling vindt plaats in de Grote Zaal van het Kennemer Theater - Kerkplein 1 - 1941 HD  Beverwijk
Kaarten à € 15 p.p. zijn verkrijgbaar via de kassa van het theater of online.
In de prijs is het pauzedrankje en garderobe inbegrepen. 

 

Voorstellingen Dans

 • Hits: 373

Regionaal Talent Centrum maandag 16 mei 2022 van start

Is het kunstvakonderwijs iets voor jou?

Ben jij 13 t/m 18 jaar en heb je talent en interesse om naar het kunstvakonderwijs te gaan? Naar een MBO of HBO voor beeldende vorming, dans muziek of theater? Heb je hier vragen over of twijfels? Welke opleiding past bij mij? Wat kun je later worden? In mei start het Regionaal Talent Centrum Beverwijk, Bloemendaal, Heemskerk en Velsen met een reeks van vier workshops waaraan je digitaal, gratis en vrijblijvend mee kan doen.

Regionaal Talent Centrum

Vier samenwerkende centra voor kunst en cultuur zijn de samenwerking aangegaan om meer voor hun talenten met ambitie te kunnen betekenen. Met een Regionaal Talent Centrum willen zij hun beloftes een podium bieden, uitdagen, motiveren en informeren om daarmee de brug naar het kunstvakonderwijs te slaan. Als een van de eerste initiatieven biedt het Regionaal Talent Centrum de workshopreeks aan ‘Is het kunstvakonderwijs iets voor mij?’.

Volgens projectleider Mark van der Jagt een mooie start om kennis te maken met het RTC. “Maar al te vaak zien talenten drempels om van hun passie hun beroep te maken. Ben ik wel goed genoeg? Is het niet zonde om naar het conservatorium te gaan als je ook tandarts of topeconoom kunt worden? Ook school, ouders en omgeving moedigen zo’n “bijzondere stap” niet altijd aan. Waar haal je dan als talent en twijfelaar je informatie vandaan? Voor hen, maar ook hun ouders en schooldecanen is deze workshopreeks bedoeld.”

Start met een beroepenoriëntatie op 16 mei

Op 16 mei start het Regionaal Talent Centrum met een workshop over beroepenoriëntatie. “Met inspirerende voorbeelden laten we zien wat je later kunt worden na zo’n kunstvakopleiding. We brengen voorbeelden van muzikanten, kunstenaars, acteurs, dansers of creatief ondernemers.”, aldus workshopleider Ro Verwey van YUNG Creatives Platform. Ro: “We hopen je te inspireren en te motiveren, maar ook antwoorden te geven op alle vragen die jij hebt. Na die eerste workshop in mei volgen nog workshops over opleidingsmogelijkheden, aanmeldprocedures en audities/toelatingsexamens.”

Alle workshops vinden online plaats van 19:30 tot 21:00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via info@regionaaltalentcentrum.nl

Regionaal Talent Centrum

 • Hits: 374

Beeldende dag za. 26 maart 2022

Het heeft lang op zich laten wachten, maar het is toch eindelijk tijd voor een beeldende dag! Op zaterdag 26 maart zijn jullie welkom in Studio O, waar er workshops worden gegeven door Jas & Cal. Dit lokale kunstenaarsduo is gespecialiseerd in textiel en heeft zelfs op de Dutch Design Week in Eindhoven gestaan. Van handarbeid tot machinaal werk, van interieurstukken tot ruimtelijk textiel. Jas en Cal onderzoeken verschillende soorten materialen, technieken en kleuren. Proef een beetje van hun wereld en laat je onderdompelen in textiel!

Benieuwd naar wat voor werk ze maken? Bekijk de website van jas&Cal.

De workshops:

GROVE STEEK (Algemene Ruimte)

Knalkleuren, grote naalden, grove steken. Samen werk je aan een groot en kleurrijk kunstwerk, dat je het liefst zou willen aanraken. Waarom niet? 

3DWEVEN (Studio Jas&Cal)

Weven ken je misschien wel, maar ooit gehoord van banden weven? En dan ook nog 3 dimensionaal! We gaan goed kijken naar kleurgebruik. 

RESTSTOFFEN (Algemene Ruimte)

In het medium textiel denk je in eerste instantie aan stoffen en garen, maar wat gebeurd er als je restmateriaal gebruikt? 

Beeldende Dagen

 • Hits: 333

Terugblik Plusconcert Broer en Zus zo. 13 februari 2022

Na een lange lockdown konden we eindelijk weer optreden. Onze Plusleerlingen Muziek speelden zondag 13 februari 2022 in de knusse ambiance van Stadsbrouwhuis Broer en Zus. Na een lange lockdown konden we eindelijk weer optreden. Onze Plusleerlingen Muziek speelden zondag 13 februari 2022 in de knusse ambiance van Stadsbrouwhuis Broer en Zus

 

Concerten

Lees meer: Terugblik Plusconcert Broer en Zus zo. 13 februari 2022

 • Hits: 389

Terugblik Showcase Popbands 28 november 2021

Op zondag 28 november 2021 hebben onze popbands en popklassen opgetreden bij Podiumcafé Toos. Een sfeer impressie:
---------------------------------------------------------------------------------------------------

 • Y9c4911
 • Y9c4924
 • Y9c4942
 • Y9c4969
 • Y9c4992
 • Y9c5048
 • Y9c5069
 • Y9c5076
 • Y9c5098
 • Y9c5127
 • Y9c5145
 • Y9c5194
 • Y9c5224
 • Y9c5253
 • Y9c5278
 • Y9c5303
 • Showcase

  Concerten

  • Hits: 349

  Terugblik voorstelling Waakvlam juni 2021

   

  Een voorstelling die onder alle omstandigheden kan doorgaan, dat was de opdracht die onze theaterdocenten en beeldende docenten meekregen in de tweede lockdown tijdens de coronacrisis. Daarin zijn Iris Stam, Nikki Kröder en Alisa Opari Luzi in geslaagd. De bijzondere openluchtvoorstelling Waakvlam in Beeldenpark Een Zee van Staal was het resultaat. 

  Foto's voorstelling zaterdag

  Foto's voorstelling zondag

   

   

   filmpjes waakvlam

   

  Voorstellingen Musical & Theater

  • Hits: 489

  Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

  Legal

  Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
  © Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.