Skip to main content

Open Huis Kerkplein za. 28 januari 2023

15 januari 2023

Op zaterdag 28 januari zetten het Kennemer Theater, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Bibliotheek IJmond Noord en De Grote Kerk Beverwijk van 13.00 tot 15.00 uur de deuren open tijdens het Open Huis aan het Kerkplein! Doe mee aan de interactieve rondleiding en maak kans op mooie prijzen! Leuk voor jong en oud(er) en de toegang is gratis!

“Oh, ik wist niet dat…”
Wil jij ook weten hoe het eraan toegaat achter de schermen van het Kennemer Theater en alles te weten komen over je favoriete artiest? Wist je dat het Centrum voor de Kunsten ook op scholen en in wijken actief is? Wist je dat je in de Bibliotheek ook terecht kunt voor advies over energieverbruik, of tips om digitaal vaardiger te worden. En wil je Beverwijk vanaf de Wijkertoren bekijken en weten hoe het Müller orgel wordt bespeeld? Kom dan naar het Open Huis! Met als gezamenlijk thema ‘Oh, ik wist niet dat…’ willen we iedereen tijdens het Open Huis verrassen met ons brede aanbod.

Interactieve rondleiding 
Tijdens de interactieve rondleiding ga je op avontuur en krijg je alle hoeken van het gebouw te zien. Een uniek kijkje achter de schermen dus! We hebben een route gemaakt die je zelf kunt lopen, waar je op bepaalde plekken uitleg krijgt, een workshop kan volgen of een quizvraag kan beantwoorden. Doe mee en maak kans op mooie prijzen!

Programma

  • Centrum voor de Kunsten Beverwijk
    Hoe zou het zijn om zelf muziek te kunnen maken? Of samen met anderen een dans- of theatervoorstelling te ontwikkelen? Je fantasie de vrije loop te laten bij het maken van beeldende kunst? Weet je nog niet wat je wilt, kom dan op naar het Open Huis. Onze docenten, ruim twintig professionele, ervaren én bevlogen musici, dansers, acteurs, artiesten, choreografen, regisseurs en beeldend kunstenaars helpen je je talent te ontdekken. Vraag de docenten het hemd van het lijf over de lesprogramma’s. Laat je adviseren over waar jij het beste tot je recht komt, in een start-, basis- of plusprogramma. En wist je dat het Centrum voor de Kunsten ook op scholen en in wijken actief is? 
  • Kennemer theater
    Neem een kijkje achter de schermen van het Kennemer Theater, loop de artiestenfoyer binnen en kom alles te weten over je favoriete artiesten van onze artiestenbegeleiders. Je ziet de theatertechnici het decor opbouwen voor de show van die avond.  
  • Bibliotheek IJmond Noord
    Bibliotheek IJmond leert je om in het DigiLokaal (1e verdieping) digitaal vaardiger te worden, EcoBeverwijk geeft advies over energiezuiniger te leven, voor vragen over de Digitale Overheid kun je terecht bij het IDO (Informatiepunt Digitale Overheid) en speel een taalspel op de digitale multitouchtafel. Voor jong en oud(er)
  • De Grote Kerk en Wijkertoren
    In de Grote Kerk komt de geschiedenis van Beverwijk uitvoerig aan de orde en ook het Müller orgel zal bespeeld worden door één van de organisten van de kerk. Bij goed weer kan de 72 meter hoge Wijkertoren onder begeleiding beklommen worden. Voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar, alleen onder begeleiding. Inschrijving beklimmen Wijkertoren op de dag zelf verplicht, vol = vol.

Nieuws Uitgelicht:

  • Theatermakers gezocht voor Theater na de Dam 2024

    22 februari 2024
    Is theater je lust en je leven en hou je van mooie verhalen? Dit is je kans! Wij zoeken jou! Jongerenvoorstelling Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen die op 4 mei in het hele land tegelijk gespeeld worden en zo de nationale dodenherdenking extra betekenis gev...
  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...