Skip to main content
Theater & Musical

Theaterklas

Niveau:

Basis

Tarief tot 21 jaar:

Theater Musical Basis - € 39,00 per maand | € 390,00 per jaar

Doelgroep

Kinderen groep 5
Kinderen groep 6
Kinderen groep 7
Kinderen groep 8
Jongeren 12-18
Theater & Musical
In welke klas leer je zo snel plannen, improviseren, jezelf presenteren, je stem verheffen, en dat alles met empathie en vol zelfvertrouwen? Juist, in de theaterklas.

Theaterklas

Er zit iets in en dat moet eruit. Wie meespeelt in de theaterklas ervaart niet alleen lol van het theatermaken maar maakt ook kennis met alle facetten van toneelspelen, zoals improvisatie, tekstbehandeling, stemgebruik, beweging, samenspel en publieksbenadering. In de theaterklas speel je de rol die op je lijf geschreven is. Er is ook ruimte om zelf stukken te bedenken, teksten te schrijven, te regisseren of kostumering te ontwerpen.

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

  • Lestarief tot 21 jaar
    Theater Musical Basis - € 39,00 per maand | € 390,00 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: maandag
Lestijd: 15:30
Lesduur: 60 min.
kinderen groep 5-6
Lesdag: maandag
Lestijd: 16:30
Lesduur: 60 min.
kinderen groep 7-8
Lesdag: maandag
Lestijd: 19:30
Lesduur: 60 min.
jongeren
Lesdag: maandag
Lestijd: 20:30
Lesduur: 60 min.
6PEK (jongeren)

Lesbenodigdheden

Tijdens de theaterlessen en voorstellingen wordt een zwart basis kostuum gedragen.

Docent

Iris Stam

Van verlegen naar bruisend Het was de leiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht direct duidelijk dat Iris Stam theater het leukste van álles vindt. De werkelijkheid naar je hand zetten, ingewikkelde kwesties uit het dagelijks leven uitpluizen, uitvergroten en stileren, ze doet niets liever.
Lees meer
Tijdens haar studie kwam ze erachter dat ze eigenlijk te eigenwijs is om actrice te worden, vandaar de keuze voor docerend theatermaker. De verlegenheid van vroeger is al lange tijd mijlenver te zoeken. Bovendien weet ze hoe ze anderen over de drempel kan helpen. Kwestie van een mindset aanleren: er is voor elk probleem een oplossing. Je moet ‘m alleen even weten te vinden. En dus vraagt Iris de leerlingen het hemd van het lijf, vraagt ze door en graaft ze dieper. Op die manier komen de mooiste en meest originele oplossingen boven water. Geen enkel idee is fout, niets is vreemd, alles mag en je wordt nooit uitgelachen in haar lessen. In zo’n sfeer is het makkelijk en heerlijk om in je fantasie te duiken, samen te werken, elkaars idee�n te accepteren, ruimtelijk inzicht te ontwikkelen, en ook nog ‘ns lichamelijk actief te zijn. M’n liefje, m’n duifje….

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Theaterklas

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Agenda

Theaterdag

zo. 28 januari 2024
nadere info volgt

Eindvoorstelling

zo. 23 juni 2024
Kennemer Theater | nadere info volgt

Onze suggesties