Muziek

Slagwerkklas

Niveau:

Basis

Tarief tot 21 jaar:

Muziek Basis 45 € 27,75 per maand | € 277,50 per jaar

Doelgroep

Kinderen groep 4
Kinderen groep 5
Kinderen groep 6
Kinderen groep 7
Kinderen groep 8
Muziek
Timbales, bongo’s, marimba, vibrafoon, het elektronische en het gewone drumstel. De slagwerkers in deze klas halen overal die indrukwekkende en betoverende cadans uit.

Slagwerkklas

Er wordt wat afgedrumd in de slagwerkklas. Op het standaard drumstel, de elektronische set, maar ook op de marimba, vibrafoon en het kleinere slagwerk als timbales en bongo’s. Samen met de groep maak je dat grote, machtige geluid en opzwepende ritme. Allemaal mensen met dezelfde drift: dat allesbepalende ritme aangeven én vasthouden. Nog spannender wordt het als je het tegenritme leert drummen en elkaar meer en meer aanvult. Voor je het weet zit je samen in die prettig dwingende cadans en dender je als het ware instinctief voort. Indrukwekkend, opwindend, én verslavend.

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

  • Lestarief tot 21 jaar
    Muziek Basis 45 € 27,75 per maand | € 277,50 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 15:00
Lesduur: 45 min.
beginners (kinderen groep 4-8)
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 15:45
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 6+)
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 16:30
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 7+)
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 17:15
Lesduur: 45 min.
vervolg (jongeren)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 14:15
Lesduur: 45 min.
beginners (kinderen groep 4-8)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 15:00
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 5+)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 15:45
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 5+)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 16:30
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 6+)

Lesbenodigdheden

Het eerste halfjaar is het nog niet nodig om een eigen drumstel aan te schaffen.
  • drumstel
  • drumstokken
  • oordopjes

Docent

Stefan Franssen

Drumdocent Stefan Franssen zou het wel weten als hij in Beverwijk woonde: ‘Ik zou elke dag in het Centrum voor de Kunsten zitten. Hier is toch alles: een toffe ruimte met waanzinnig leuke instrumenten én een studio. Wat wil je als muzikant nog meer?’
Lees meer
Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, leerlingen lopen met Stefan weg. Hij is dan ook niet zo veel ouder dan hen en heeft een bijzonder losse manier van lesgeven. ‘Niks geen traditionele schoolsituatie, niet zo maar een lesje draaien, enthousiasme, humor en inspiratie, dat moet erin!.’ Stefan maakte het zelf als jonkie ook mee: ‘Ik had echt goede docenten op ‘mijn’ muziekschool. Ze wisten de zaken op de juiste manier aan te reiken en lieten me muziek horen die ik nog niet kende. Ik denk daar nog dagelijks aan als ik zelf les geef. Hier hoeft niks, maken we een hoop lol, ik kan nogal druk zijn en gek doen, maar wel gestructureerd hoor. We spelen bovendien muziek die de leerlingen zelf aandragen. Nee, geen traditionele muziekschoolmuziek, iedereen neemt mee wat-ie mooi vindt, ook al is het elektronische techno. Ik leer ze dat ze zelfs daarop mee kunnen spelen. Want dat drummen op te gekke muziek is hartstikke leuk. Dat vindt iedereen.’

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Slagwerkklas

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Onze suggesties


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.