Muziek

Popbands Plus

Niveau:

Plus

Tarief tot 21 jaar:

Samenspel niet leerlingen - € 27,75 per maand | € 277,50 per jaar

Tarief vanaf 21 jaar:

Samenspel niet leerlingen - € 33,60 per maand | € 336,00 per jaar

Doelgroep

Jongeren 12-18
Jongvolwassenen 18-30
Muziek
Slijp fijn dat talent, krijg individueel les op jouw favoriete instrument én speel als band de sterren van de hemel. Voor geestdriftige gevorderden.

Popbands Plus

Mag het een niveautje hoger? Je wilt jezelf onderdompelen in popmuziek. Je haalt het liefst het onderste uit de kan van je instrument en vaak kun je bijna niet stoppen met spelen. Kijk, dat is de spirit! Aan motivatie en inzet ontbreekt het jou niet. Je voelt echter dat er meer in je zit en je kunt niet wachten om dat eruit te halen. Maar hoe? Relax! In de Popbands Plus hakken we dagelijks met dit bijltje. In deze bands vind je uitsluitend gevorderde en gemotiveerde leerlingen met talent dat erom smeekt te worden ontgonnen. Behalve dat je individueel les krijgt op jouw instrument, leer je in deze Popband Plus ook om samen te spelen én krijg je een blok muziektheorie. Als lid van een popband wil je op het podium natuurlijk wel een beetje leuk voor de dag komen. Vandaar dat deze lessen óók tijd en aandacht besteden aan performance. Arrangementen maken, (opname)apparatuur beheersen, componeren van eigen muziek en nummers, geïnspireerd spelen, het hele proces van een bovengemiddelde of semi-professionele band komt aan bod. En iedereen heeft de neus in dezelfde richting: topoptredens voor volle zalen!

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

  • Lestarief tot 21 jaar
    Samenspel niet leerlingen - € 27,75 per maand | € 277,50 per jaar
  • Lestarief vanaf 21 jaar
    Samenspel niet leerlingen - € 33,60 per maand | € 336,00 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: maandag
Lestijd: 17:00
Lesduur: 45 min.
Lesdag: woensdag
Lestijd: 19:30
Lesduur: 45 min.
Muts!
Lesdag: woensdag
Lestijd: 20:15
Lesduur: 45 min.
Paint Dry
Lesdag: woensdag
Lestijd: 21:00
Lesduur: 45 min.
Just Kinnin

Docent

Stefan Franssen

Drumdocent Stefan Franssen zou het wel weten als hij in Beverwijk woonde: ‘Ik zou elke dag in het Centrum voor de Kunsten zitten. Hier is toch alles: een toffe ruimte met waanzinnig leuke instrumenten én een studio. Wat wil je als muzikant nog meer?’
Lees meer
Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk, leerlingen lopen met Stefan weg. Hij is dan ook niet zo veel ouder dan hen en heeft een bijzonder losse manier van lesgeven. ‘Niks geen traditionele schoolsituatie, niet zo maar een lesje draaien, enthousiasme, humor en inspiratie, dat moet erin!.’ Stefan maakte het zelf als jonkie ook mee: ‘Ik had echt goede docenten op ‘mijn’ muziekschool. Ze wisten de zaken op de juiste manier aan te reiken en lieten me muziek horen die ik nog niet kende. Ik denk daar nog dagelijks aan als ik zelf les geef. Hier hoeft niks, maken we een hoop lol, ik kan nogal druk zijn en gek doen, maar wel gestructureerd hoor. We spelen bovendien muziek die de leerlingen zelf aandragen. Nee, geen traditionele muziekschoolmuziek, iedereen neemt mee wat-ie mooi vindt, ook al is het elektronische techno. Ik leer ze dat ze zelfs daarop mee kunnen spelen. Want dat drummen op te gekke muziek is hartstikke leuk. Dat vindt iedereen.’

Romeo Cimarosti

Work to make it happen! Avantgardistisch, zo noemt muziekdocent Romeo Cimarosti het Beverwijkse ABC Cultuurprogramma. Zo’n educatietraject is in zijn vaderland Italië in de verste verte niet te bekennen. Zonde, zegt hij, want ABC is een prachtige manier om kinderen te laten groeien! Romeo spreekt uit ervaring. Als beginnend drummer in Italië kwam hij op een gegeven moment niet verder. Een uitwisselingsprogramma met Nederland bracht soelaas. Door zijn kennismaking met het muziekonderwijs in Rotterdam werden hem de ogen geopend. ‘Wat een kwaliteit in het Nederlandse muziekonderwijs!’ Hij trok de stoute schoenen aan en bleef in Nederland om het conservatorium te volgen.
Lees meer
Daar leerde Romeo ook waarin een goede docent zich onderscheidt: een smak ervaring, de souplesse om studenten van alles uit te laten proberen én oog hebben voor wat een leerling of klas nodig heeft om in de juiste groove te komen. Aan ervaring inmiddels geen gebrek en ook de andere twee capaciteiten komen iedere dag weer uit de verf. ‘Ik kan tijdens de lesvoorbereiding van alles bedenken om met de leerlingen te gaan doen, maar op het moment suprême kan de energie om totaal iets anders vragen.’ Juist deze flexibiliteit maakt Romeo tot zo’n toegewijde docent waar de leerlingen mee weglopen. Maar hij is ook streng. Tussen alle speelse bedrijven door zorgt Romeo dat iedere leerling wel degelijk doordrongen raakt van de noodzaak tot oefenen. ‘ Want: ‘Everybody has to work to make it happen.’

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Popbands Plus

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Showcase bands

zo. 28 nov. 2021

Onze suggesties


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.