Muziek

Gitaarklas

Niveau:

Basis

Tarief tot 21 jaar:

Muziek Basis 45 € 27,75 per maand | € 277,50 per jaar

Tarief vanaf 21 jaar:

Muziek Basis 45 - € 33,60 per maand | € 336,00 per jaar

Doelgroep

Kinderen groep 4
Kinderen groep 5
Kinderen groep 6
Kinderen groep 7
Kinderen groep 8
Jongeren 12-18
Jongvolwassenen 18-30
Volwassenen
Ouderen
Muziek
Kippenvel en euforie. Dat ervaart iedereen in de gitaarklas. Wat wil je? Dat zinderende geluid van een groep gitaristen is hemels.

Gitaarklas

Eén gitaar klinkt al heerlijk, kun je nagaan wat het met je doet als je een hele groep gitaristen hoort spelen. Kippenvel! Wedden? Wie aan de gitaarklas deelneemt krijgt nog een schepje bovenop dat kippenvel: euforie. Want jij bent toch maar mooi onderdeel van dat zinderende geluid. Behalve de roes biedt de gitaarklas het voordeel dat je heel snel leert. Over de technieken voor het spelen van melodieën, fingerpicking en akkoorden. Of over het eindeloze repertoire dat gitaristen ter beschikking staat. Deelnemers, jong of oud, leren ook van elkaar, slepen elkaar door lastiger stukken, zwepen elkaar op om die kick van een goed klinkend samenspel te ervaren. Dat gaat als vanzelf. In de gitaarklas voor jongeren en volwassenen kun je ook voor de elektrische of basgitaar kiezen.

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

  • Lestarief tot 21 jaar
    Muziek Basis 45 € 27,75 per maand | € 277,50 per jaar
  • Lestarief vanaf 21 jaar
    Muziek Basis 45 - € 33,60 per maand | € 336,00 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 15:15
Lesduur: 45 min.
beginners (kinderen groep 4-8)
Lesdag: dinsdag
Lestijd: 16:00
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 5+)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 14:45
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 5+)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 15:30
Lesduur: 45 min.
vervolg (kinderen groep 6+)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 16:15
Lesduur: 45 min.
vervolg (jongeren)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 17:00
Lesduur: 45 min.
vervolg (jongeren)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 19:00
Lesduur: 45 min.
vervolg (volwassenen)
Lesdag: woensdag
Lestijd: 19:45
Lesduur: 45 min.
beginners (volwassenen)

Lesbenodigdheden

Overleg altijd eerst met je docent over de aanschaf van een gitaar.
  • akoestisch gitaar
  • capo
  • voetenbankje

Docent

Nicolay Totev

Patrick van Vlooten

Zijn HBO-diploma Bedrijfsinformatica had Patrick van Vlooten al bijna op zak toen hij besloot zich ook voor de Rockacademie in Tilburg in te schrijven. En daar viel het kwartje: eindelijk een opleiding waar hij het écht naar z’n zin had. Het geluid, de mogelijkheden en vooral het gevoel dat een gitaar hem geeft, namen hem voor eens en voor altijd voor dit instrument in.
Lees meer
En, niet te vergeten, de inspirerende lessen die hij volgde. Die bezieling vergeet Patrick nooit, sterker: hij geeft zijn leerlingen net zulke prikkelende lessen. Daarnaast is en blijft hij een rasmuzikant die verschillende bands tot grote hoogten brengt. Behalve een groot inspirator is Patrick ook bloednieuwsgierig. Want wat vindt iedere afzonderlijke leerling nou echt leuke muziek? Pas als dat boven water is, en hij een serie kneepjes heeft overgebracht, gaat de leerling volledig los. ‘Het lijkt erop dat je dan ergens op inlogt waarna de leerling vleugels krijgt. Dat is zowel voor mij als voor hem/haar écht te gek. Dan gaat het leren hard hoor.’ Om in de greep van een instrument te raken hoef je niet per se heel jong te zijn. Patrick kreeg pas op z’n 16e een gitaar in z’n handen gedrukt. Binnen een paar seconden produceerde hij daar een leuk rifje op. Een lesboek voor Sinterklaas en een serie muzieklessen wakkerden het vuurtje nog verder aan. En op de Rockacademie ervoer hij hoe hij daar op zijn plek was. Hoe goed het ‘muzikaal communiceren’ hem afging, hoe rustig hij wordt van stevige metal, gitaarrock en poprock. ‘Maar alles wat met hart en ziel wordt gespeeld, is hartstikke mooi. Dat probeer ik dan ook altijd over te dragen. Het lukt goed, ik heb al een aantal leerlingen op een hoger muzikaal plan kunnen brengen.’

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Gitaarklas

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Onze suggesties


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.