Muziek

Gitaar individueel

Niveau:

Basis

Tarief tot 21 jaar:

Muziek MOM - € 62,00 per maand | € 620,00 per jaar

Tarief vanaf 21 jaar:

Muziek MOM - € 75,00 per maand | € 750,00 per jaar

Doelgroep

Kinderen groep 4
Kinderen groep 5
Kinderen groep 6
Kinderen groep 7
Kinderen groep 8
Jongvolwassenen 18-30
Volwassenen
Ouderen
Muziek
Gaat snel hoor, gitaar leren spelen. Vooral als je een-op-een met de docent bent. Voor je het weet speel je een klein repertoire. Wedden dat het applaus je nog meer motiveert?

Gitaar individueel

Je bindt hem op je rug en neemt ‘m overal mee naar toe. Waar je ook komt, er zijn altijd mensen die niet kunnen wachten totdat je ‘m uitpakt. Dat is de kracht van de gitaar: de belofte van gezelligheid! Je zult je verbazen hoe snel je al een compleet stuk kunt spelen. Klassiek, pop, folk, blues, jazz, alles kan met dit veelzijdige instrument. Wie durft, zingt erbij. Respect! Welk feest heeft nog een band nodig? De jongste leerlingen beginnen met de klassieke Spaanse gitaar, het land waar het instrument oorspronkelijk vandaan komt. De nylon snaren geven die fijne warme klank. De snaren van de akoestische gitaar zijn van staal en hebben daardoor een heerlijk heldere, sprankelende klank. Je kunt ook meteen kiezen voor les op een elektrische gitaar of basgitaar. Altijd geldt: eerst lekker die lievelingsliedjes naspelen, en voor je het weet maak je zelf songs en ga je los met improvisaties.

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

 • Lestarief tot 21 jaar
  Muziek MOM - € 62,00 per maand | € 620,00 per jaar
 • Lestarief vanaf 21 jaar
  Muziek MOM - € 75,00 per maand | € 750,00 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: dinsdag
Lestijd: in overleg
Lesduur: 20 min.
Lesdag: woensdag
Lestijd: in overleg
Lesduur: 20 min.

 • akoestisch gitaar: overleg altijd eerst met de docent over de aanschaf van een instrument
 • We raden aan om een basgitaar eerst te proberen en het verschil te ervaren tussen een Precision en Jazz-achtige basgitaar. Bij een Precision basgitaar ligt de pickup configuratie verder naar voren, dat vindt niet iedereen prettig. Kwalitatief goede basgitaren in beide categorieën vind je https://www.bax-shop.nl/basgitaar-set?o=product_price
 • Goede merken zijn o.a. Yamaha, Squier/Fender, Epiphone/Gibson, Ibanez, Vox, Peavey en Marshall. Wat de beste elektrische gitaar is nogal smaakgevoelig, zowel qua uiterlijk als qua stijl. Weet je het nog niet precies, laat je dan adviseren door je docent. Deze helpt je graag op weg. Samen een set samenstellen, kan in ruil voor flink wat moeite, de kosten drukken. Kun je toch niet wachten, goede sets zijn:
 • https://www.thomann.de/nl/harley_benton_st_20hss_sb_standard_bundle.htm
 • https://www.thomann.de/nl/harley_benton_te_20_sb_standard_serie_set_1.htm
 • https://www.keymusic.com/nl/item/epiphone-les-paul-player-pack-sunburst/
 • https://www.bax-shop.nl/elektrische-gitaar-set/squier-stratocaster-pack-black-elektrische-gitaarset
 • https://www.bax-shop.nl/elektrische-gitaar-set/yamaha-eg112gpii-elektrische-gitaar-set-zwart
 • capo
 • voetenbankje
 • Overig: muziekstandaard inklapmodel
 • muziekboeken/bladmuziek in overleg met docent. De meeste bladmuziek is online te vinden via bol.com De specialist in bladmuziek is https://www.broekmans.com/

Docent

Nicolay Totev

Patrick van Vlooten

Zijn HBO-diploma Bedrijfsinformatica had Patrick van Vlooten al bijna op zak toen hij besloot zich ook voor de Rockacademie in Tilburg in te schrijven. En daar viel het kwartje: eindelijk een opleiding waar hij het écht naar z’n zin had. Het geluid, de mogelijkheden en vooral het gevoel dat een gitaar hem geeft, namen hem voor eens en voor altijd voor dit instrument in.
Lees meer
En, niet te vergeten, de inspirerende lessen die hij volgde. Die bezieling vergeet Patrick nooit, sterker: hij geeft zijn leerlingen net zulke prikkelende lessen. Daarnaast is en blijft hij een rasmuzikant die verschillende bands tot grote hoogten brengt. Behalve een groot inspirator is Patrick ook bloednieuwsgierig. Want wat vindt iedere afzonderlijke leerling nou echt leuke muziek? Pas als dat boven water is, en hij een serie kneepjes heeft overgebracht, gaat de leerling volledig los. ‘Het lijkt erop dat je dan ergens op inlogt waarna de leerling vleugels krijgt. Dat is zowel voor mij als voor hem/haar écht te gek. Dan gaat het leren hard hoor.’ Om in de greep van een instrument te raken hoef je niet per se heel jong te zijn. Patrick kreeg pas op z’n 16e een gitaar in z’n handen gedrukt. Binnen een paar seconden produceerde hij daar een leuk rifje op. Een lesboek voor Sinterklaas en een serie muzieklessen wakkerden het vuurtje nog verder aan. En op de Rockacademie ervoer hij hoe hij daar op zijn plek was. Hoe goed het ‘muzikaal communiceren’ hem afging, hoe rustig hij wordt van stevige metal, gitaarrock en poprock. ‘Maar alles wat met hart en ziel wordt gespeeld, is hartstikke mooi. Dat probeer ik dan ook altijd over te dragen. Het lukt goed, ik heb al een aantal leerlingen op een hoger muzikaal plan kunnen brengen.’

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Gitaar individueel

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Onze suggesties


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.