Skip to main content
Dans

Oriëntaalse dans

Niveau:

Basis

Tarief tot 21 jaar:

Dans Basis 60 - € 39,00 per maand | € 390,00 per jaar

Tarief vanaf 21 jaar:

Dans Basis 60 - 47,20 per maand | € 472,00 per jaar

Doelgroep

Jongeren 12-18
Jongvolwassenen 18-30
Volwassenen
Dans
Oelala, wat een sensaties brengen die oriëntaalse bewegingen met zich mee. Zó vrij heb je je lang niet gevoeld. Je zal stralen als in het sprookje van 1001 nacht.

Oriëntaalse dans

Het mag, het kan en je doet het! Altijd een beetje ingehouden gedanst? Bewust van je bewegingen en wat omstanders daarvan denken? Dan mis je veel. In de oriëntaalse danslessen gaat het er anders aan toe, heel anders. In deze lessen maak je kennis met de manier waarop je je kunt laten raken door de mysterieuze muziek. En je leert durven om die gevoelens tot expressie te brengen. Je hield het misschien niet voor mogelijk maar schaamte maakt plaats voor zelfverzekerdheid. Verlegenheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Je komt los. Je gaat geheel op in de muziek en ervaart gegarandeerd een groots gevoel van vrijheid. De oriëntaalse danslessen doen iedere leerling keer op keer versteld staan van de magie van deze dansvorm. Met slechts een beetje techniek en vooral veel enthousiaste en aanstekelijke aanmoedigingen om bij je gevoel en emoties te komen, en deze te uiten in bewegingen, weet je niet wat je meemaakt: échte vrijheid. En een leeg hoofd!

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

  • Lestarief tot 21 jaar
    Dans Basis 60 - € 39,00 per maand | € 390,00 per jaar
  • Lestarief vanaf 21 jaar
    Dans Basis 60 - 47,20 per maand | € 472,00 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: maandag
Lestijd: 19:30
Lesduur: 60 min.
Lesdag: woensdag
Lestijd: 11:00
Lesduur: 60 min.

Docent

Rachel Elahi

Iedereen kan stralen In het oude Perzië brengt Rachels moeder Salomé het publiek geregeld in vuur en vlam met haar dansoptredens. Deze veelgevraagde danseres doet dan ook niets liever. Dat doet wat met haar dochter Rachel. Het vuurtje slaat ook bij haar over. ‘Wow! Dit is het wat ik wil’, besluit Rachel. Het ultieme gevoel van vrijheid tijdens het oriëntaals dansen, de energie die door het hele lichaam stroomt, de voelbare interne kracht en kwetsbaarheid, de sensualiteit, de vrouwelijkheid, er ging een hele nieuwe wereld voor haar open.
Lees meer
Komt deels door de sensaties die sommige bewegingen teweegbrengen. Zo zorgen de vloeiende sierlijke hand-, arm- en schouderbewegingen voor een open borstkas. Ofwel: een open hart. Wat een goed gevoel geeft dat. Door ‘achtjes’ met de heupen te draaien komen emoties los en schudden met de heupen maakt een mens geaard. Het zijn dit soort kleine ‘moves’ die een groots effect in het lijf teweegbrengen. Ook die intrigerende oosterse muziek maakt bij velen ‘een oergevoel’ los. Plus de constatering dat je ‘er mag zijn’, met al je kwetsbaarheden en tekortkomingen. Dat je je ruimte mag opeisen, ook als je het af en toe even niet weet. Aan wonderlijke ervaringen geen gebrek in de oriëntaalse dans. En allemaal even positief. Niet zo gek dus dat Rachel in haar moeders voetsporen treedt en zich onder haar begeleiding eveneens tot docent/danseres ontwikkelt. Rachels leerlingen dansen niet meer voor een ander, maar leggen de focus op het eigen gevoel en brengen dat in bewegingen tot expressie. Dát is wat je noemt een ‘mooie uitstraling’! En dát wordt gezien. Geloof het of niet, iedereen, jong én oud, kan dit ervaren. Rachel trekt je wel over die eerste drempel heen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Volwassenenfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Oriëntaalse dans

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Onze suggesties