Dans

Klassiek Ballet

Niveau:

Basis

Tarief tot 21 jaar:

Dans Basis 60 - € 37,00 per maand | € 370,00 per jaar

Doelgroep

Kinderen groep 6
Kinderen groep 7
Kinderen groep 8
Jongeren 12-18
Dans
Ben je beginneling of wil je door na de startklas klassiek ballet? In deze klas krijg je nog veel meer dansplezier. En maak je grote sprongen.

Klassiek Ballet

De beste basis voor alle dansvormen is en blijft klassiek ballet. Zet je je eerste stappen in de klassieke dansrichting, of wil je graag door na Klassiek Ballet Start, dan zit je hier goed. Bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk leer je de Russische Vaganovastijl, zoals deze ook op de Nederlandse balletacademies wordt aangeboden. Naast degelijke techniek krijgt improvisatie, ofwel vrij dansen, veel aandacht in de lessen. Je werkt ook continu aan expressiviteit, muzikaliteit en dansgevoel. Klinkt bloedserieus hè. Dat is het ook, maar weet dat het dansplezier het bij ons altijd wint van de prestatie.

Lestarief

Het lesgeld wordt in 1x of in 10 maandelijkse termijnen van september t/m juni gefactureerd.

  • Lestarief tot 21 jaar
    Dans Basis 60 - € 37,00 per maand | € 370,00 per jaar

Minimum inkomen en toch een cursus volgen? Misschien kom je in aanmerking voor financiële ondersteuning. Kijk hier voor de mogelijkheden.

Wijzigingen voorbehouden. Een volledig overzicht van onze tarieven vindt u hier.


Lesdagen en tijden

Wijzigingen voorbehouden

LesdagLestijdLesduur
Lesdag: donderdag
Lestijd: 18:15
Lesduur: 60 min.
Lesdag: donderdag
Lestijd: 19:15
Lesduur: 60 min.

Lesbenodigdheden

Tijdens de balletlessen draag je de volgende danskleding:
  • Zwart lycra tutu pakje (balletpakje met spaghetti bandjes over de schouder) (VANAF 8 JAAR)
  • Zwart balletpakje met brede bandjes over schouder (hemdmodel met ‘oprijg’ middenvoor) (VANAF 11 JAAR)
  • Zwart wikkelrokje toegestaan
  • Roze leren balletschoentjes met smalle suède zool (of ‘split sole’)
  • Roze balletmaillot met voet
  • Geen enkelwarmers!
  • Wanneer een leerling nog een passend roze balletpakje van het vorig seizoen heeft en 8 jaar is geworden hoeft zij niet direct een zwart pak aan te schaffen, maar kan gerust in het roze blijven komen.

Docent

Moniek Goffree

Bewegen zonder gêne Op vierjarige leeftijd zit Moniek Goffree op nieuwjaarsdag met open mond voor de tv. Het nieuwjaarsconcert in Wenen, met vooral de ballerina’s, maakt haar sprakeloos. Dát wil zij ook en dus moet en zou ze op ballet. Sindsdien staat haar leven in het teken van dans. Al ruim 30 jaar verzorgt Moniek balletlessen op diverse basisscholen en in het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Voor jong en oud.
Lees meer
De superervaren dansdocente maakt wat mee tijdens de ABC-Cultuurlessen. Geregeld komt het voor dat normaal gesproken stille en teruggetrokken basisschoolleerlingen tijdens haar les opbloeien en zonder schroom bewegen. Ligt dat aan de veilige sfeer die Moniek creëert? Aan de mooie muziek die ze meebrengt? Aan de inspirerende opdrachten? Of komt het omdat deze kinderen nu eindelijk eens de gelegenheid krijgen hun verborgen talenten te tonen? Wie het weet, mag het zeggen, feit is dat de heldere en uitdagende aanpak van deze docente leerlingen bijzonder aanspreekt. Wat wil je, je wordt in je waarde gelaten, je doet het nooit fout en niets móet. Maar al doende krijg je wel steeds meer zelfvertrouwen, een bredere blik op de zaken, word je je bewust van je lichaamshouding en durf je jezelf steeds beter te presenteren. Kijk, dat zijn vaardigheden die je niet vroeg genoeg kunt oefenen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Deze cursus komt in aanmerking voor financiële ondersteuning via Jeugdfonds Sport en Cultuur

Inschrijven voor
Klassiek Ballet

Aarzel niet langer, kom in beweging en groei en bloei! Eerst overleg of een proefles kan altijd, neem dan contact met ons op. Direct onderstaand inschrijvingsformulier invullen ook.


Onze suggesties


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.