Twee nieuwe lesprogramma's FiX Maakonderwijs

27 mei 2022

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Cultuurhuis Heemskerk ontwikkelen i.s.m. Techport onder de noemer FiX Maakonderwijs een lesprogramma voor basisscholen op het snijvlak van kunst en technologie voor groep 1 t/m 8. Er zijn weer twee lesprogramma's klaar: Slimme Verpakkingen voor groep 5-6 over circulair design en Verrassende Vondsten voor groep 7-8 over innovatief materiaal onderzoek. 

Geïnteresseerd? Neem dan CONTACT met ons op.

 

Slimme Verpakkingen

Verpakkingen zijn voornamelijk bedoeld om de inhoud (het product) te beschermen. Vaak gebruik je ze maar één keer. Je kunt ook een verpakking bedenken en ontwerpen, waarbij de verpakking geen afval is, maar een nieuw bruikbaar en nuttig product wordt. Dat noemen ze circulair ontwerpen. Deze lessenserie laat kinderen denken en handelen als maker, als producent: 'Hoe kun je iets verpakken, zonder dat het afval oplevert na gebruik?’

Verrassende Vondsten

De vraag naar nieuwe gebruiksvoorwerpen, machines, maar vooral ook materialen met specifieke eigenschappen verandert in rap tempo. Om te beantwoorden aan deze vraag doen wetenschappers, technici, ontwerpers en kunstenaars materiaalonderzoek en werken ze samen om tot oplossingen te komen voor deze behoeftes uit de samenleving. In deze lessenserie experimenteren leerlingen met diverse materialen en maken uiteindelijk hun eigen (fictieve) materiaal met éen of meerdere materiaaleigenschappen.

 


Nieuws Uitgelicht:

  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.