Skip to main content

Pollution Art bij Sparkel

29 september 2022

PVZee weer te bewonderen bij Kindcentrum De Sparkel

Het kunstwerk PVZee dat deze zomer heeft mogen schitteren aan de Relweg in Wijk aan Zee is afgelopen week teruggebracht naar Kindcentrum De Sparkel in Beverwijk. De kinderen van De Sparkel zien daardoor weer dagelijks hun van afval gemaakte kunstwerk dat ze vorig schooljaar samen met kunstenaar Hanna Looye hebben ontwikkeld.

Reuze aquarium van afgedankte coronaspatschermen

PVZee is een reuzeaquarium van afgedankte coronaspatschermen. In het aquarium prijken vissen, zeedieren en koraal gemaakt van petflessen. ´Zo laten we zien dat het plastic uit de zee gehaald moet worden, zodat er weer ruimte ontstaat voor planten, vissen en andere zeedieren,´ vertelt kunstenares Hanna Looye. Zij maakte het kunstwerk samen met groep 7 van Kindcentrum De Sparkel en kinderen die deelnamen aan Cultuur@CruyffCourt in Beverwijk.

Kunst van afval

Het kunstwerk is door de kinderen gemaakt vanuit het project Pollution Art dat aangeboden wordt door de gemeente Beverwijk en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Een uniek project volgens projectleider Mark van der Jagt van het centrum: “Met Pollution Art werken we niet alleen aan de kunstzinnige vorming, maar vervlechten we dit met thema’s als duurzaamheid, toerisme en zwerfafval. Een prachtig voorbeeld hoe je kunst inzet op vele terreinen”, aldus Mark van der Jagt.

Fietstocht langs kunstwerken

PVZee maakt deel uit van de Pollution Art Fietsoute die langs achtkunstwerken van afval in IJmond voert. De fietsroute is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen om aandacht te vragen voor het wereldwijde afvalprobleem.


Nieuws Uitgelicht:

  • Theatermakers gezocht voor Theater na de Dam 2024

    22 februari 2024
    Is theater je lust en je leven en hou je van mooie verhalen? Dit is je kans! Wij zoeken jou! Jongerenvoorstelling Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen die op 4 mei in het hele land tegelijk gespeeld worden en zo de nationale dodenherdenking extra betekenis gev...
  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...