Pollution Art bij Sleutelbloem

12 januari 2023

Pollution Art 2023 van start bij de Sleutelbloem

Bij kindcentrum de Sleutelbloem wordt volop gewerkt. Daar maken de kinderen kunst van afval. Met een mooi woord noemen ze dat Pollution Art. Onder begeleiding van kunstenaar Francesca Heijnis werken ze aan een groot kunstwerk waarmee ze de mensen willen laten zien dat je zuinig met de natuur om moet gaan en geen afval mag laten slingeren.

Pollution Art wordt aangeboden door de gemeenten Beverwijk en Heemskerk in samenwerking met het Cultuurhuis Heemskerk en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Een uniek project volgens projectleider Mark van der Jagt. “Met Pollution Art werken we niet alleen aan de kunstzinnige vorming, maar vervlechten we dit met thema’s als duurzaamheid, toerisme en zwerfafval. Een prachtig voorbeeld hoe je kunst inzet op maatschappelijke terreinen”, aldus Mark van der Jagt.

Red de vissen

Op de Sleutelbloem werken de kinderen aan een vier meter hoge bloem van bladeren gevuld met touw van visnetten, plastic doppen en natuurlijk oude sleutels. Volgens Sarah, Nilay en Vienna van groep 7 zeer belangrijk werk. “We moeten leren plastic niet op het strand of in het water te gooien, maar in de prullenbak. Zo redden de vissen en andere zeedieren het echt niet en gaan ze misschien dood.” Kunstenaar Francesca illustreert dit gevaar in de klas met een foto van een zeeschildpad die verstrikt is geraakt in plastic netten. Ze vraagt de hulp van de kinderen om samen met haar het kunstwerk te maken dat in de zomer in Wijk aan Zee komt te staan en daarna een permanente plaats zal krijgen op het schoolplein van de Sleutelbloem.

Fietsroute

Het kunstwerk van de Sleutelbloem maakt deze zomer deel uit van de Pollution Art Fietsroute die je in Beverwijk, Heemskerk en Velsen langs diverse kunstwerken brengt die de bewustwording rond het afvalprobleem vergroten. Andere bezienswaardigheden in die route zijn eerder gemaakte kunstwerken door de basisscholen uit de gemeenten en eigen werk van lokale kunstenaars die ons er blijvend aan herinneren dat afval (gescheiden) in de prullenbak moet belanden.


Nieuws Uitgelicht:

  • Vitale Huiskamer activiteiten mei-juni 2023

    13 mei 2023
    Meer cultuur in de wijk Oosterwijk Centrum voor de Kunsten Beverwijk start Internationale Cultuurschool Half mei vond in de wijk bij het Europaplein voor de vierde keer het Internationaal Kinderfeest Oosterwijk plaats. Het was een daverend succes, want met ruim 400 kinderen werd dit Kinderfeest...
  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.