Trainingen Docenten

Training Stokken - Soundshapes - Trommels

CODE: ABCTST

Schooltype:

Basisschool

Lesvorm:

Losse training, Training op maat

Groep:

Groepsleerkrachten OB, Groepsleerkrachten MB, Groepsleerkrachten BB
Trainingen Docenten

Training Stokken - Soundshapes - Trommels

Tijdens deze training gaat het team praktisch aan de slag met ritme stokken, Sound Shapes (een ronde handtrom) en trommels. Er komen verschillende speeltechnieken aan bod en muzikale werkvormen met organisatorische en vakdidactische elementen bij het gebruik van deze instrumenten. Er wordt gewerkt met (lied)materiaal uit onze online muzieklessen en na afloop heeft elke bouw de rugzak weer gevuld met werkvormen en vaardigheden om aan de slag te gaan met de klas.

Praktische info

 • Code
  ABCTST
 • Vakgebied
  Muziek
 • Schooltype
  Basisschool
 • Voor
  Groepsleerkrachten OB, Groepsleerkrachten MB, Groepsleerkrachten BB
 • Lesvorm
  Losse training
 • Lesvorm
  Training op maat
 • Aantal lessen
  1
 • Lestype
  Vakdocent
 • Locatie
  Op eigen school

Prijs

 • Training
  € 80
 • Subsidiemogelijkheden voor dit lesprogramma:


Vakdocenten

Iris Steiner

In beweging! Ze was nog maar net drie jaar toen ze al vioolles kreeg. Het bleek niet het enige instrument dat haar bij de lurven greep. Altviool, piano, gitaar, accordeon en contrabas volgden. Hoezeer ze ook verrukt raakte van elk afzonderlijk instrument, het ging Iris Steiner vooral om het samen spelen, het liefst in een symfonieorkest. ‘Je eigen partij spelen en toch een eenheid vormen: je weet niet wat je meemaakt. Het geeft iedereen het gevoel compleet te zijn.’
Lees meer
Het was Iris al heel jong duidelijk dat muziek nooit meer uit haar leven zou verdwijnen. Ze koos voor de studie muziektherapie en werd muziekdocent. En wat voor een: een enthousiaste en energieke muziekdocent! Eentje die de boel in beweging brengt, letterlijk en figuurlijk. Eentje die kinderen van alle leeftijden over de drempel helpt om los te gaan, die hen nieuwsgierig weet te maken en hun gêne leert te overwinnen. Een docent kortom die iedereen ‘aan’ zet.

Ninya de Wever

Feest voor de hele klas! Ooit kreeg Ninya zelf bijzonder inspirerende muzieklessen op de basisschool. ‘We zongen alsof ons leven ervan afhing, mochten alle instrumenten uitproberen, en we traden op!’ Ze stuiterde van enthousiasme en was niet te houden. ‘Het is lastig uit te leggen, maar ik geloof net als Pythagoras in de helende werking van muziek. Muziek is overal, speelt een belangrijke in rol in het culturele en sociale leven, roept herinneringen op, tekent de tijdgeest, en bindt mensen!
Lees meer
Over vervoering gesproken, Ninya heeft zich na haar conservatoriumopleiding geheel en al toegelegd op cultuureducatie in het basisonderwijs. Behalve docent Muziek en schrijver van een lijvige handleiding voor muzieklessen voor vakdocenten in het basisonderwijs, is zij tevens projectleider van het ABC Cultuurprogramma dat het Centrum voor de Kunsten Beverwijk op basisscholen in de regio verzorgt. ‘ABC heeft kinderen zó veel te bieden. Neem zingen. Behalve dat samen zingen veel plezier oplevert, ontwikkelt het de creativiteit. Je leert luisteren (de basis van taal en communicatie), je werkt aan sociale vaardigheden, en je oefent je presentatie. Hoe belangrijk is dat niet vandaag de dag?! Door ABC Cultuur kan iedere leerling zich ontplooien, onafhankelijk van de financiële armslag en het animo van de ouders.’ Regelmatig denkt ze nog terug aan die inspirerende muziekjuf op de basisschool, die bij haar het vuurtje aanstak. Niet zo gek dat ook zij nu alles uit de kast haalt om haar leerlingen dezelfde vervoering te laten ervaren. Laat het feest maar beginnen!

Uitleg over het lesprogramma

Zijn er groepsleerkrachten die opzien tegen het geven van cultuureducatie? Bijvoorbeeld omdat ze daar weinig ervaring mee hebben, voor een zang- of dansles een tikkie te verlegen zijn, of omdat ze graag eerst wat aansprekende werkvormen willen oefenen? Voor hen, en voor iedere andere groepsleerkracht die zich graag goed voorbereidt op onze ABC Cultuurlessen, geven wij trainingen in co-teaching. Doel is om, samen met de vakdocent van de ABC-cultuurlessen, de leerlingen soepel en eenduidig te begeleiden. Handig en effectief, zo’n workshop. Want daarna beschik je over tips en trics, praktische tools om de verbeeldingskracht van de leerlingen te prikkelen, en bovendien een mooie manier om als groepsleerkracht vooraf vertrouwd te raken met allerlei bijzondere werkvormen. Heel laagdrempelig en aanstekelijk.

Lesdoelen

Lesmateriaal


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.