Skip to main content

Bandjesavond Regionaal Talent Centrum vr. 17 maart 2023

Bandjesavond in podium Laurentz

Dat de regio barstensvol talent zit, dan kunnen we vrijdag 17 maart horen en zien bij Podium Laurentz, het roemruchte podium waar eerder onder de naam Donkey Shot en de Nozem en de Non vele grote namen hebben staan schitteren.

Nu is het de beurt aan de beginnende bandjes en de supertalentvolle leerlingen van de samenwerkende muziekscholen uit Heemskerk, Beverwijk en Bloemendaal. De bands presenteren eigen werk en enkele covers. Wekelijks worden ze bij hun repetities gecoacht door docenten van het Cultuurhuis Heemskerk, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en Muziekschool Bloemendaal. Deze muziekscholen werken samen onder de noemer Regionaal Talent Centrum om het maximale voor hun talenten te kunnen betekenen.

Op 17 maart betreden de volgende bands het podium: BA-REAL! (Heemskerk), Band Bloemendaal (Bloemendaal), Kings & Queens (Beverwijk), Paint Dry (Beverwijk), Tramp (Beverwijk) en een band uit Heemskerk die zo pril is, dat ze nog geen naam hebben. Om de gevarieerdheid te laten zien halen we twee bands uit dit rijtje even naar voren.

TRAMP

Tramp bestaat uit Tijmen op drums, Eva als zangeres, Elise de gitariste, Sam de multi-instrumentaliste en met als speciale gast Bram de basman die voor een keer met hun meespeelt. Zo maken ze samen een hoop lol! Ze zijn nog niet zo lang samen maar in de enigszins gestructureerde herrie laten ze dat niet horen. Ze hebben elkaar leren kennen op het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

Paint Dry

De band met de meeste vlieguren aanstaande vrijdag is Paint Dry uit Beverwijk. De vier jonge studenten Nout, Melle, Stef en Noah spelen al zo’n tien jaar samen onder de bezielende leiding van Stefan Franssen, drumdocent en bandcoach van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Hun muziek is jazzy, funky en groovy met eigenzinnige instrumentale covers uit heden en verleden. Laat je verassen door deze ambitieuze talenten en hun avontuurlijke repertoire.

Kings and Queens

Kings and Queens is nog niet zo lang geleden ontstaan bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, maar dat bederft de pret in het samen muziek maken niet. Want met Jesse op drums, Chris en Fien op gitaar, Luna op piano en Julia op viool kunnen zij het zelfs zonder zang samen enorm naar hun zin hebben en natuurlijk mooie muziek maken.  

BA-REAL!

De eerste is BA-Real!, zes leerlingen van basisschool De Bareel. Nog geen jaar spelen ze samen. Eerder traden ze op voor een laaiend enthousiaste menigte tijdens het Winterfeest in het gemeentehuis Heemskerk; een nu al legendarisch concert! Toen heette ze nog de KERSTKALKOENEN. Nu zijn ze BA-REAL! met op drums Jesse, op bas Jurre, gitaar van Tabe en de zangers Nina, Emma en Merel.

Nog meer talent op tweede bandjesavond

Nog zo’n prachtige avond om kennis te maken met talent uit de regio bieden de muziekscholen op 14 april. Wederom spelen hun bands dan in Laurentz. Als headliner die avond staat GENTLE op het programma. Deze band heeft al een behoorlijk reputatie in de regio opgebouwd en wordt zelfs getipt voor het Young Art Festival. Overigens zijn de programmeurs van het Young Art Festival beide bandjesavonden aanwezig in Laurentz. Je weet dus maar nooit.

Gratis entree

De bandjesavond wordt op 17 maart aangeboden in Podium Laurentz aan de A. Verherentstraat 1 te Heemskerk. De deuren gaan 19:30 uur open. Rond 22:15 uur klinken de laatste akkoorden. Entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.podiumlaurentz.nl

Concerten, Regionaal Talent Centrum

  • Hits: 512