Skip to main content

Waarom het 's avonds donker wordt....

15 december 2023

Waarom wordt het 's avonds eigenlijk donker? De kinderen uit de wijk Oosterwijk bij het Europaplein weten het antwoord! Onder leiding van Milou Mignon maakten ze een spannend luisterverhaal voor de lange winteravonden inclusief tips om niet meer bang te zijn in het donker. Een verhaal over de Europajungle met maan, vlinderboom, vleermuis, jaguar, slang, aap, adelaar, olifant en hoofdrol voor een gevonden mand. Dit verhaal is gebaseerd op een oeroud verhaal uit Sierra Leone. Onder leiding van Jola Geldermans maakten de kinderen tussen de 4 en 12 jaar en hun moeders een bijbehorende ansichtkaart die in de wijk wordt verspreid.

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de activiteiten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk bij de Vitale Huiskamer aan het Europaplein. Iedere week* op dinsdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur is er een inloopactiviteit voor kinderen onder begeleiding van een kunstenaar. 

*met uitzondering van schoolvakanties

LUISTERVERHAAL beluisteren


Nieuws Uitgelicht:

  • Theatermakers gezocht voor Theater na de Dam 2024

    22 februari 2024
  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...