Straatkunst Beverwijk 2021


Vallende bladeren voor de gevallen kastanjebomen

Van januari t/m april 2021 hebben de jongeren Bram van Santen, Charlotte Schol, Dion Thissen, Lotte de Gruijter, Romy de Gruijter en Thijs Kuijpers onder begeleiding van kunstenares Annelies Kwaak een kunstwerk gemaakt voor de buurtbewoners van het Kuenenkwartier. 

gbn2ft8n9_1gbn2ft8n9_1_pdf

De kastanjebomen die lang op het plein stonden, vormden inspiratiebron voor de jongeren. Zij ontwierpen vallende kastanjebladeren van staal. Deze vormen een blijvende herinnering aan de bomen. 

Straatkunst Beverwijk is onderdeel van de campagne Jeugd aan Zet. Mogelijk gemaakt door de Gemeente Beverwijk en uitgevoerd door Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Stichting Welzijn Beverwijk en Young Art Festival. 

Nieuws Uitgelicht:

  • Vitale Huiskamer activiteiten mei-juni 2023

    13 mei 2023
    Meer cultuur in de wijk Oosterwijk Centrum voor de Kunsten Beverwijk start Internationale Cultuurschool Half mei vond in de wijk bij het Europaplein voor de vierde keer het Internationaal Kinderfeest Oosterwijk plaats. Het was een daverend succes, want met ruim 400 kinderen werd dit Kinderfeest...
  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.