Straatkunst Beverwijk 2021


Vallende bladeren voor de gevallen kastanjebomen

Van januari t/m april 2021 hebben de jongeren Bram van Santen, Charlotte Schol, Dion Thissen, Lotte de Gruijter, Romy de Gruijter en Thijs Kuijpers onder begeleiding van kunstenares Annelies Kwaak een kunstwerk gemaakt voor de buurtbewoners van het Kuenenkwartier. 

gbn2ft8n9_1gbn2ft8n9_1_pdf

De kastanjebomen die lang op het plein stonden, vormden inspiratiebron voor de jongeren. Zij ontwierpen vallende kastanjebladeren van staal. Deze vormen een blijvende herinnering aan de bomen. 

Straatkunst Beverwijk is onderdeel van de campagne Jeugd aan Zet. Mogelijk gemaakt door de Gemeente Beverwijk en uitgevoerd door Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Stichting Welzijn Beverwijk en Young Art Festival. 

Nieuws Uitgelicht:

 • Kinderboekenweekfeest zo. 9 oktober 2022

  29 september 2022
  Bibliotheek IJmond Noord viert samen met het Kennemer Theater, KEK en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk alweer voor de 12e keer een spetterend kinderboekenweekfeest met diverse workshops en activiteiten. Én The Readshop Beverwijk is aanwezig met verkoop van de leukste kinderboeken!Dit jaar st...
 • Cultuurconferentie wo. 9 november 2022

  15 september 2022
  5e editie Cultuurconferentie Op woensdag 9 november komen de scholen uit Akersloot, Beverwijk, Castricum, Heemkerk, Uitgeest en Velsen samen in en rondom het Kennemer Theater, het Centrum voor de Kunsten Beverwijk en de Grote kerk in Beverwijk voor de Cultuurconferentie 2022. Met workshops worde...
 • Brochure Cultuuronderwijs op school 2022 - 2023

  13 mei 2022
  Onze brochure voor het komende schooljaar is weer uit!! Ook in het schooljaar 2022 - 2023 bij jou op de basisschool aan de slag met cultuuronderwijs? Met beeldende kunst, dans, erfgoed, maakonderwijs, muziek of theater? Van groep 1 t/m 8? BEKIJK dan in onze nieuwe brochure alle lesprogramma's va...

  Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

  Legal

  Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
  © Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.