Skip to main content

Gezichten van Beverwijk

18 oktober 2023

Wij zoeken jongeren uit de wijken Oosterwijk en Meerestein die zich willen laten portretteren door kunstenaarsduo Al Freshco bestaande uit Matthijs Stam en Ingwar Perton. 

Al Freshco gaat in de periode van november 2023 tot mei 2024 een modern schuttersstuk maken. Een schuttersstuk is een levensgroot schilderij waarop een groep mensen staat afgebeeld. De Nachtwacht van Rembrandt is bijvoorbeeld een schuttersstuk. Vroeger stonden alleen belangrijke, rijke mannen uit de stad op zo'n groepsportret. Nu kan jij samen met je vrienden als gezicht van deze tijd vereeuwigd worden. Met elkaar bepalen we hoe je erop komt te staan en je bent nauw betrokken bij het hele maakproces. 

Gezichten van Beverwijk is onderdeel van het project Gezichten van Noord-Holland van Amsterdam Museum en Frans Hals Museum. De organisatie in Beverwijk is in handen van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Naast Gezichten van Beverwijk zijn er in Noord-Holland nog 5 plekken waar een modern groepsportret gemaakt wordt. Alle 6 werken zijn straks in het museum te zien. 

Amsterdam Museum: 27 juli t/m 11 november 2024
Frans Hals Museum: 3 april t/m 17 augustus 2025

Het Beverwijkse schuttersstuk is natuurlijk ook hier in de buurt te zien. Samen bedenken we hiervoor een mooie en geschikte plek. 


Nieuws Uitgelicht:

  • Kunst door de Brievenbus

    02 december 2022
    Speciaal voor ouderen die thuis graag creatief bezig zijn Bij Kunst door de Brievenbus krijg je iedere 14 dagen een tekenopdracht thuisgestuurd. Deze opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander creatief materiaal dat je van ons krijgt. Je kunt de opdrachten alleen doen of samen met een ma...