Muziek

Muziek, Taal en Kinderboekenweek

CODE: FOCUS34M

Schooltype:

Basisschool

Lesvorm:

Losse les

Groep:

Groep 3, Groep 4
Muziek
Een speciale muziekles ondersteunend aan de SOCIAAL EMOTIONELE ONTWIKKELING, weerbaarheid en welbevinden in je klas

Muziek, Taal en Kinderboekenweek

Buiten de gebaande paden op speelse en muzikale wijze extra bezig zijn met taal, daar draait het om deze workshop. Aan de hand van de kinderboekenweek werken we aan klankbewustzijn, articulatie, ritme, frasering en op muzikale wijze bieden we taalsteun rondom de woordenschat van het thema. Leuk, origineel en leerzaam!

Praktische info

 • Code
  FOCUS34M
 • Vakgebied
  Muziek
 • Schooltype
  Basisschool
 • Voor
  Groep 3, Groep 4
 • Lesvorm
  Losse les
 • Aantal lessen
  1
 • Lestype
  Vakdocent
 • Locatie
  Klaslokaal

Prijs

 • Losse les per groep
  € 132
 • Subsidiemogelijkheden voor dit lesprogramma:


Vakdocenten

Ninya de Wever

Feest voor de hele klas! Ooit kreeg Ninya zelf bijzonder inspirerende muzieklessen op de basisschool. ‘We zongen alsof ons leven ervan afhing, mochten alle instrumenten uitproberen, en we traden op!’ Ze stuiterde van enthousiasme en was niet te houden. ‘Het is lastig uit te leggen, maar ik geloof net als Pythagoras in de helende werking van muziek. Muziek is overal, speelt een belangrijke in rol in het culturele en sociale leven, roept herinneringen op, tekent de tijdgeest, en bindt mensen!
Lees meer
Over vervoering gesproken, Ninya heeft zich na haar conservatoriumopleiding geheel en al toegelegd op cultuureducatie in het basisonderwijs. Behalve docent Muziek en schrijver van een lijvige handleiding voor muzieklessen voor vakdocenten in het basisonderwijs, is zij tevens projectleider van het ABC Cultuurprogramma dat het Centrum voor de Kunsten Beverwijk op basisscholen in de regio verzorgt. ‘ABC heeft kinderen zó veel te bieden. Neem zingen. Behalve dat samen zingen veel plezier oplevert, ontwikkelt het de creativiteit. Je leert luisteren (de basis van taal en communicatie), je werkt aan sociale vaardigheden, en je oefent je presentatie. Hoe belangrijk is dat niet vandaag de dag?! Door ABC Cultuur kan iedere leerling zich ontplooien, onafhankelijk van de financiële armslag en het animo van de ouders.’ Regelmatig denkt ze nog terug aan die inspirerende muziekjuf op de basisschool, die bij haar het vuurtje aanstak. Niet zo gek dat ook zij nu alles uit de kast haalt om haar leerlingen dezelfde vervoering te laten ervaren. Laat het feest maar beginnen!

Uitleg over het lesprogramma

Lesdoelen

Lesmateriaal


Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is een inspirerende, levendige en veilige plek waar jong én oud de fantasie de vrije loop mag laten om deze op een niet-alledaagse wijze te vertalen in beeld, dans, theater of muziek. Dat doet wat met een mens. Zijn horizon wordt breder, zijn zelfvertrouwen groeit, het creatief vermogen gesterkt en het kritisch denken gestimuleerd. Spelenderwijs.

Legal

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk heeft de ANBI status. In de praktijk betekent dit dat wij geen erf- of schenkbelasting hoeven te betalen over giften die wij krijgen. Daarnaast heeft de schenker ook een belastingvoordeel over zijn gift.
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk All rights reserved. Powered by smackitcreations.com.