Skip to main content

Centrum voor de Kunsten Beverwijk - ABC Cultuur

 • Voor Scholen

  Er fonkelt iets in Beverwijk. Wie oplet ziet het: het zijn de glinsterende ogen van jonge kinderen die deelnamen aan ABC Cultuur, het culturele leerplan dat Centrum voor de Kunsten Beverwijk speciaal voor basisscholen heeft ontwikkeld. De geestdrift van de leerlingen en de onmisbare vaardigheden die ze spelenderwijs opdoen tijdens de lessen drama, muziek, dans, en beeldend maakt eens te meer duidelijk: ABC Cultuur is een groeidiamant.

  Lesprogramma's

  Met ABC Cultuur kunnen scholen het krijgen zoals ze het hebben willen. Een bestaande lessenserie waarbij de groepsleerkracht nauw samenwerkt met een van onze kunstvakdocenten, een serie op maat over het door jou bepaalde onderwerp, of eenmalig een wervelende les over wat er speelt in de klas. Met ons kun je alle kanten op.

  Trainingen Docenten

  Het is niet voor iedere leerkracht even makkelijk om cultuuronderwijs te geven. Aan hun teachingsskills ligt het niet, maar hoe pak je het nou het beste aan? Wat zijn aansprekende creatieve werkvormen? Welke stappen kun je het beste nemen? En ook: hoe overwin je als groepsdocent je onzekerheid? Onze trainingen geven stevige handvatten.

  Lesmateriaal

  Modules, lesbrieven, werkbladen, videofilmpjes, in de loop der jaren is een beste berg materiaal ontwikkeld dat nu voor alle scholen voor het oprapen ligt. Krijgt gegarandeerd iedereen zin van.

  Nieuws ABC Cultuur :