workshop-8-berlinda

Aanbieder: Berlinda Kerkhof en Klazien Brummel
Aangeboden in de ronden: 1, 2 en 3
Geschikt voor: OB, MB en BB (aangepast per ronde)

Tijdens de muziekconferentie presenteert Uitgeverij Follow a Muse drie van hun muziek-apps die ze samen met het Koninklijk Concertgebouworkest hebben gemaakt. De app zijn ontwikkeld voor groepsleerkrachten. In de workshop doen we ter inspiratie een aantal lessen uit de app om samen te ontdekken hoe (makkelijk) de app is in te zetten in de klas.

In elke ronde wordt een app gepresenteerd die geschikt is voor een specifieke groep leeftijdsgroep. Schrijf je je in voor deze workshop dan word je automatisch ingedeeld bij de ronde/app die geschikt is voor de groep waaraan jij lesgeeft.

Ronde 1 – OB – Carnaval der dieren
Met de Carnaval der dieren app leren kinderen over muziek en dieren aan de hand van de vrolijke muziek van Saint-Saëns. De kleurrijke illustraties bij de muziek zijn van Fiep Westendorp. Bezoek de website voor meer informatie.

Ronde 2 – MB – Schilderijen van een tentoonstelling
Met de Schilderijen van een tentoonstelling app gaan de kinderen zelf aan de slag. Ze maken een eigen melodie, een eigen schilderij en een eigen muzikale animatie en ter afsluiting tadaa!… een eigen tentoonstelling. Bezoek de website voor meer informatie

Ronde 3 – BB – Romeo en Julia
Met deze eigentijds geïllustreerde Romeo en Julia maken kinderen kennis met het beroemdste liefdesverhaal ooit geschreven. Ze leren de muziek kennen, spelen bodypercussie en schrijven een eigen rap. Bezoek de website voor meer informatie.