Iedereen is bijzonder

Alles om je heen vergeten. Meer willen, en vooral vaker! Na iedere balletles ziet de destijds zevenjarige Laura Schrijen een week lang uit naar haar volgende balletuurtje. Want oei, wat is dat dansen heerlijk! Ze heeft dan ook twaalf jaar achtereen een fantastische balletjuf. Zo eentje die haar ‘optilt’, en haar iedere keer weer laat voelen dat ze bijzonder is. Een juf die haar tussen neus en lippen door op het hart drukt dat ze zich door niks en niemand moet laten weerhouden om te doen wat ze het liefste doet. Wat een leerschool!

Laura, inmiddels al jarenlang zelf dansdocent, denkt er nog vaak aan terug. Natuurlijk wendt ze die houding aan voor haar eigen leerlingen. Want wie zich gehoord en gezien weet, kan de hele wereld aan. Die beweegt zich vrij en durft zichzelf neer te zetten. Vol zelfvertrouwen. Kom daar nog maar ‘ns om bij de huidige jeugd die z’n emoties vrijwel uitsluitend digitaal uit. Het valt Laura op dat zevenjarigen vandaag de dag moeite hebben om zich kwetsbaar op te stellen.

Totdat ze Laura kennen. En vertrouwen. Want deze docent is oprecht geïnteresseerd en meelevend. Zonder aanziens des persoons. Op die manier creëert zij de broodnodige veilige sfeer om je vrij te kunnen bewegen. Geen onbelangrijke levensles, toch?!