saskia-vroom

Aanbieder: Saskia Vroom
Aangeboden in de ronden: 1, 2 en 3
Geschikt voor: OB, MB en BB

Dansspetters bestaat uit 3 bundels met inspirerende lesvoorbeelden en bijbehorende muziek (op CD maar ook op spotify te vinden!). Het voorziet in een behoefte aan praktisch dansmateriaal. Deze dansbundels bevatten een dansprogramma dat zowel structuur biedt als ruimte voor exploratie. Het programma is met name bedoeld als een richtlijn waarbinnen alle ruimte is voor eigen ideeën die samen met de kinderen kunnen worden uitgewerkt. De lesvoorbeelden zijn geschikt voor alle bouwen van de basisschool. De muziek bij de lessen is speciaal gecomponeerd door docenten en studenten van het Conservatorium Maastricht.

Elke dans heeft een achtergrond en een thema die aansluiten bij de leef- en belevingswereld van kinderen en waarin het speelse element en de eigen improvisatie een centrale plaats hebben. Dansspetters is een pleidooi voor het belang van het creatief proces.

Coördinator Onderwijs van het Cultuurhuis Heemskerk en dansdocent Saskia Vroom zal de deelnemers na een korte inleiding praktisch laten ervaren hoe je vanuit een aantal dansthema’s uit haar materiaal je de leerlingen niet alleen enthousiast maakt voor dans maar ze zelf laat onderzoeken wat er allemaal nog meer mogelijk is.