Blij en gelukkig wordt Tommie Freke ervan. Muziek maken, schrijven, componeren, optreden, het hoort bij deze musicus als het noorderlicht bij Lapland. Magisch vindt hij het hoe samen musiceren voorbijgaat aan het denken, hoe er gegarandeerd verbinding tot stand komt, en hoe iedereen ├ęcht lol heeft.

Ook tijdens zijn lessen spat het plezier ervanaf. Want naast zijn drukke werkzaamheden als theatermuzikant bij Unieke Zaken Alkmaar en Wie Walvis Amsterdam, in het orkest van circus Zanzara en in zijn succesvolle band Gallowstreet, deelt Tommie zijn jarenlange ervaringen, kennis en kunde graag met anderen. Of dat nu onzekere pubers zijn, heel jonge kinderen of groepsleerkrachten die wel wat ondersteuning bij hun muzieklessen kunnen gebruiken, is hem om het even. Hij maakt met zijn theaterachtergrond telkens een enthousiaste voorstelling van zijn lessen.

En dan ziet hij het gebeuren, keer op keer: de groep wint aan zelfvertrouwen en groeit zowel muzikaal, sociaal als motorisch. Voor groepsdocenten van basisscholen is het veelal een verademing om van Tommie al die eenvoudige tips en tricks te leren waarmee zij hun muzieklessen om kunnen toveren tot uurtjes waarnaar wordt uitgezien.