Onzichtbaar en toch hartstikke mooi 

Je ziet het niet, maar het is er wél. En het brengt bovendien behoorlijk wat teweeg. Thijs Kammer beseft al jong hoe bijzonder muziek is en die verwondering laat hem sindsdien nooit meer los. Eenmaal volwassen wil hij die sensatie op kinderen overbrengen. Hen laten ervaren dat muziek ook helpt om te reflecteren. Op jezelf en op de wereld. Dat je jouw emoties er niet alleen mee kunt uiten, maar bovendien kunt begrijpen. Je hóórt het immers!

Die impact voelt Thijs als hij op veertienjarige leeftijd een begenadigd gitarist op tv ziet optreden. Hij besluit meteen op gitaarles te gaan. Daarna gaat het hard met zijn muzikale ontwikkeling. Hij studeert twee jaar muziekwetenschappen en volgt de opleiding tot muziekdocent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Inmiddels is Thijs niet alleen muziekdocent, maar ook zelfstandig sounddesigner en muziekproducent voor theatergezelschappen, computerspelontwikkelaars en film- en documentairemakers. Hij duikt steeds dieper in de wereld van geluid.

Maar wat blijft hij graag bij de basis. Wat staat hij graag voor een klas kinderen. Jonge mensen verrijken met nieuwe ervaringen, de triomf laten meemaken, het gereedschap aanreiken om muziek te herkennen: het blijft fantastisch om te doen. Spontaniteit staat voorop in zijn lessen, met kleine stapjes leerlingen steeds verder opstuwen. Iedereen weet: de volgende les van Thijs wordt nóg leuker.