Iedereen kan toneelspelen

Rozemarijn Timmer ziet het bewijs iedere dag opnieuw: iederéén kan toneelspelen. De lessen van deze zang-, theater- en musicaldocente zijn dan ook sympathiek, vrolijk én veilig. Dat is kennelijk de juiste sfeer om zonder gêne ideeën te spuien en ook uit te voeren. Haar motto: denk niet te lang ergens over na, gewoon doen. Voor Rozemarijn is overigens niets te dol en dat blijkt de leerlingen het vertrouwen te geven om hun fantasie de vrije loop te laten. Hoe vaak zij niet van haar leerlingen hoort: ‘Ik wist niet dat ik het kon! Ik wist niet dat ik het durfde!’

Rozemarijn verstaat de kunst om bij iedere afzonderlijke leerling een talent te herkennen en dit tot wasdom te laten komen. Klinkt misschien hoogdravend, maar is het niet. ‘t Gaat vanzelf en lukt altijd. ‘In mijn lessen kunnen kinderen hun ei kwijt, heel bijzonder om te zien’, zegt ze. En nuttig, want van al dat improviseren, fantaseren en ‘gewoon doen’ worden die leerlingen toch maar mooi zelfbewust, zelfverzekerd en trots. Wie gun je dat nou niet?

Regelmatig is deze docente te zien in de stukken van jeugdtheatergroep Rank en in haar eigen muziekensemble ‘Jane, Betty and Me’. Daarnaast geeft Rozemarijn met veel enthousiasme les in Haarlem en Beverwijk en wil in de toekomst nog graag lesmateriaal ontwikkelen en muziektherapie studeren. En gitaar leren spelen. Al deze ambities tekenen haar: een hartstochtelijke duizendpoot. Lekker doenige lessen zijn dan ook gegarandeerd!