Plezier in plaats van prestatie!

Ze is acht en stapelgek van muziek. Vooral liedjes in mineur raken haar. Niet dat Marianne Kloeze zelf altijd in mineur is, integendeel. Dansen, zingen, verkleden, elke dag trekt ze alles uit de kast, maar dat melodramatische brengt bij haar nu eenmaal iets onbeschrijflijks teweeg. Een bezoek aan de succesvolle musical the Phantom of the Opera is een magische ervaring. Ze ziet hem vier keer! En doet met een song uit die voorstelling mee aan de Mini Playbackshow. Vanaf die tijd is het klip en klaar: Marianne gaat het theater in.

Het wordt Artez, het Arnhemse conservatorium dat net een opleiding muziektheater is gestart. Past dat even mooi bij Marianne. Want theater, muziek én dans, het hoort wat haar betreft onlosmakelijk bij elkaar. Vandaar dat de lessen die Marianne nu geeft ook atijd die drie componenten bevatten. Het gaat namelijk allemaal over het vertellen van een verhaal. Ook als je een lied zingt. Waar gaat die tekst eigenlijk over, in welke context moet je dit zien en hoe breng je dat het beste over het voetlicht? Wat zou er aan dit lied vooraf zijn gegaan? Het zijn dit soort opdrachten die bijna als vanzelf tot theaterscènes leiden.

Door de vriendelijke sfeer in de klas en door de energieke docent krijgen de leerlingen lef, gaan ze samenwerken, steunen ze elkaar, laten ze hun gêne vallen, ontwikkelen ze zelfvertrouwen en blijken ze hartstikke creatief.

Meer niet?