Huppelend door het leven

Volledig opgaan in het spel, geen drukte om je heen, niet hoeven na te denken, gewoon spelen. Janneke Hoogeveen zag haar moeder en haar oom zich totaal verliezen in het dwarsfluitspel. Dát wilde zij ook, maar vijf jaar was te jong om muziekles te volgen. Het kerkkoor nam haar wel op, en enkele jaren plus een cursus Algemene Muzikale Vorming later ging haar voorkeur nog steeds uit naar die dwarsfluit. Het conservatorium Groningen en een master kunsteducatie volgden. Sinds die tijd huppelt Janneke door het leven. Want jeetje, wat groeide haar leefwereld! Nog steeds!

Ze ontdekte dat muziek een andere, extra manier is om te communiceren, dat je er bijzonder makkelijk contacten door legt, je zelfs met muziek grapjes kunt maken, je anderen kunt laten ontspannen én op laten bloeien. En als je bekend raakt met een breed pakket aan muziekstijlen en -culturen, kun je je beter tot de wereld verhouden. Ja echt, met een beetje muzikale kennis sta je als mens beter in het leven, zegt ze.

Precies dat brengt Janneke over op kinderen. Ze beschikt over een enorm pak aan lesmateriaal (vaak zelf geschreven) en werkvormen om die hele klas hoe dan ook iets van dat geluksgevoel te laten ervaren. Met veel humor, experiment en gekkigheid, maar altijd binnen gestructureerde kaders. En altijd weer wordt Janneke zelf ook verrast. Kan je nagaan.