5 MIN MET ABC & THUIS MET ABC CULTUUR

Cultuuronderwijs in tijden van Corona

Het belang en de draagwijdte zijn soms lastig te omschrijven maar we vóelen het wel allemaal: wie op jonge leeftijd wordt aangemoedigd zijn creativiteit te ontwikkelen, staat steviger in het leven. Zelfverzekerd, sociaal, oplossingsgericht word je ervan. Dat zijn opstekers die je letterlijk spelenderwijs onder de knie krijgt met cultuureducatie. En je humeur knapt ervan op! En dat gun je toch iedereen. Dat zou toch elke basisschool standaard in het lespakket moeten hebben?

ABC Cultuur, dat het Centrum voor de Kunsten Beverwijk in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit en de Muziekimpuls heeft ontwikkeld, zorgt daarvoor. Vanaf heden kunnen basisscholen deelnemen aan dit kwaliteitsproject dat professioneel cultuuronderwijs verankert in het programma van groep 1 tot en met groep 8.

Kunstvakdocenten in de disciplines dans, muziek, theater en beeldend komen naar de scholen toe en bedienen de leerlingen in nauwe samenwerking met de groepsleerkrachten van een hecht en doordacht programma dat bovendien aan de officiële SLO doelen voldoet. Cultuureducatie is daarmee niet meer alleen weggelegd voor een select gezelschap, maar komt iedere basisschoolleerling ten goede.

ABC Cultuur is een samenwerking van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Kennemer Theater, Beeldenpark Een Zee van Staal, KeK Exposities, Museum Kennemerland en Bibliotheek IJmond-Noord en wordt inmiddels uitgevoerd op basisscholen de Anjelier, de Bethel, Heliomare Onderwijs, het Kompas, ‘t Kraaienest, de Montessorischool Beverwijk, de Sleutelbloem, de Sterrekijker, de Zeearend en de Zeester.

ABC Cultuur bij jou op school? Neem dan met ons contact op voor de mogelijkheden.